Mijn boek: de voorintekening is geopend!

Mijn boek!Iedereen bedankt voor het meekiezen aan de mooiste cover twee weken terug. Het is de “alleen foto” geworden, zoals u hiernaast kunt zien. Deze wordt nu in definitieve, hoge kwaliteit gemaakt en daarna kan het zetten en drukken beginnen.

Het boek komt in september uit via Lulu.com en zal 24,95 gaan kosten. Maar speciaal voor alle lezers van deze blog maak ik graag een uitzondering. Wie voor 1 september 4 september 9:03 uur mij mailt met naam en adresgegevens en de belofte het bedrag over te maken naar mijn bankrekening, krijgt het boek voor slechts 19,95 (incl. porto) toegestuurd!

Het boek telt veertien hoofdstukken:

 • De wet op internet
 • Valkuilen voor bloggers
 • Ruimte voor anderen
 • Privacy en profielensites
 • Hyperlinks, een linke boel?
 • Auteursrecht op internet
 • Eerlijk zullen we alles delen
 • Creatief met auteursrecht
 • Open source: terug naar de bron(code)
 • Voorwaardelijk webgebruik
 • Merkrecht.com
 • Digitaal zakendoen
 • Misdaad per PC
 • Virtuele wereld, echte wet

Voor meer informatie, zie de homepage van ‘De wet op internet’ op mijn site. En ja, u mag deze URL overal doorvertellen natuurlijk. 🙂

Ik heb ook al een ISBN: 978-90-813360-1-7. Nu alleen nog afwachten hoe lang het duurt voordat dat in de catalogus van het Centraal Boekhuis zit. Iemand daar ervaring mee toevallig?

Arnoud

14 reacties

 1. Na alles wat ik tot nu toe in je boek gelezen heb ???alle eerste versies om de typografie te bepalen,??? kan ik verklappen dat je boek een must wordt Arnoud, voor iedereen die online een stap verder gaat dan webpagina’s lezen. Ik ben er enorm enthousiast over!

 2. In ieder geval alvast gefeliciteerd!

  Als vaste lezer van je blog ben ik erg interessant naar je boek, wat ik me wel afvraag, tot in hoeverre verschilt dit boek van jouw blog (kan ik nog iets nieuws verwachten? :P)?

 3. @Bezoeker: Ik zit op dit moment op 176 pagina’s, maar dat hangt een beetje af van de uiteindelijke layout waar Jolie nu aan werkt. Dus ga uit van 170-200 pagina’s. Jolie, weet jij meer?

  @Freeaqingme: veel is uit eerdere artikelen van mij uit diverse media overgenomen, maar alles is geactualiseerd, uitgebreid met recente voorbeelden en herzien. Als je alleen mijn blog leest, zal er veel nieuw zijn; als je alles hebt gelezen wat ik ooit heb geschreven (iets dat zelfs mijn moeder opgegeven heeft), dan zul je zo’n 70% herkennen.

 4. Arnoud, ik heb je net gemaild met mijn pre-order gegevens. Ben benieuwd!

  Kan ik mooi in augustus eindelijk eens Wikinomics gaan lezen (dat ligt al bijna een jaar op mijn plank met ’te lezen boeken’). Om vervolgens in september met jouw boek aan de gang te gaan. 🙂

 5. Het Centraal Boekhuis is een enorme opslagruimte vanwaaruit boeken over het land worden verspreid. Jouw uitgever kan daar je boeken stallen tegen een bepaalde dagprijs. Die prijs ligt niet bepaald laag overigens. Boekhandels vragen je boek bij het CB aan en dat wordt dan daar door robots ingeladen in een van de wagens die dagelijks langs de boekhandels gaat. Verspreid je je boek alleen via het internet, dan heb je helemaal niks met het CB te maken en sta je daar ook niet op de rol. Een ISBN-nummer heeft dus niets met het Centraal Boekhuis te maken.

 6. Update: 196 pagina’s op het moment (maar veel kadertjes zullen qua maat nog wijzigen…) Oh wat leuk, een reactie van A. zie ik hierboven, heel informatief.. Kennelijk moet je dus zelf een Uitgever worden om bij het CB terecht te komen..

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.