Stilzwijgende verlenging aan banden gelegd?

| AE 1431 | Informatiemaatschappij | 255 reacties

Lidmaatschappen en abonnementen kunnen binnenkort niet meer stilzwijgend verlengd worden, meldde Nu.nl donderdag. Een initiatiefswetsvoorstel van PvdA-Tweede Kamerlid Martijn van Dam heeft als doel die praktijken sterk aan banden te leggen. Het voorstel moet nog door Tweede en Eerste Kamers, maar er zit in ieder geval schot in. Een goede zaak lijkt mij. Volgens onderzoek van Maurice de Hond ergert 54% zich aan jaarlijkse stilzwijgende verlenging en heeft 40% een abonnement waar men eigenlijk al vanaf had gewild.

Update: (6 juli) Let op, dit wetsvoorstel is nog niet in werking! Er is wel een speciale regeling voor internet- en telefoniecontracten, maar die geldt niet voor sportscholen, tijdschriften. Daarbij is dus nog geen snelle opzegmogelijkheid!

Update: (3 september) het wetsvoorstel is nu door de Tweede Kamer heen maar treedt op zijn vroegst pas in 2011 in werking.

Update: (25 oktober 2011) de wet treedt per 1 december 2011 in werking. Lees onze factsheet en veelgestelde vragen voor meer informatie. Of genereer passende voorwaarden voor uw bedrijf.

Het gaat om wetsvoorstel 30520. Concreet komen de voorgestelde maatregelen op het volgende neer:

  • Op de zwarte lijst van verboden algemene voorwaarden (6:236 BW) komt een verbod op stilzwijgende verlenging of vernieuwing met meer dan drie maanden, behalve als het contract wordt omgezet in een contract voor onbepaalde tijd.
  • Op de grijze lijst van vervelende maar niet per se verboden algemene voorwaarden (6:237 BW) komt een bepaling over contracten die langer dan een jaar lopen. Deze moeten per maand opzegbaar zijn.
  • Op de grijze lijst komt verder een verbod op opzegtermijnen die langer zijn dan een jaar.
  • op de zwarte lijst komt verder een verbod op het eisen dat mensen aangetekend op moeten zeggen. Wie elektronisch een contract aangaat, moet dat elektronisch kunnen opzeggen.

Je hebt dus als leverancier van diensten aan consumenten straks nog maar een beperkte keuzevrijheid. Je kunt je klant hooguit houden aan een stilzwijgende verlenging van drie maanden. Het enige alternatief is het contract voor onbepaalde tijd laten aangaan, waarbij een opzegtermijn van 1 maand geldt.

Bij ISPam maakt men zich zorgen over wat dit kan betekenen voor hosters (naast het specifieke verbod voor telecomcontracten). Ook zij leveren vaak contracten met stilzwijgende verlenging. Een terecht punt is wat er gaat gebeuren met domeinnamen die door particulieren worden geregistreerd: die contracten gaan per jaar, maar dat mag niet meer.

Persoonlijk vind ik dit wel een goede oplossing. Je kunt moeilijk van consumenten verwachten dat ze van elk contract bijhouden wanneer het afloopt. Hoewel ik ook wel wat had gezien in een informatieplicht: jaarlijkse verlenging zou dan alleen mogen als het bedrijf tijdig een brief stuurt om je daarop te wijzen en meteen aan te geven hoe je mag opzeggen. Wat zouden jullie het liefst hebben?

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Wij hebben een zakelijk contract met een afval verwerkings bedrijf. Zij hebben in 2011 het contract stilzwijgend verlengd voor 5 jaar. Nu zitten we er tot november 2016 nog aan vast, terwijl ze best heel duur zijn en we dezelfde diensten ergens anders goedkoper kunnen krijgen. Mogen ze zomaar voor 5 jaar verlengen?

    • De wet is per 1 december vastgelegd dus als ze daarvoor hebben verlengd dan mag het misschien nog net. Besef ook dat het hier een zakelijk contract betreft en de regels daarvoor veel soepeler zijn. Opvallend is vooral de lange duur van het contract, wat volgens mij al niet helemaal correct is. Persoonlijk zou ik de bedrijfs-jurist dit even laten nazoeken om het zeker te weten. Maar de vraag is natuurlijk ook of je er van af wilt en naar een andere verwerker wilt overstappen. Mogelijk is die ander slechter van kwaliteit en dan blijf je ontevreden.

    • Besef wel dat je eerst informeert naar de kwaliteit van de andere afval-verwerkers want het zou jammer zijn als je overstapt en de nieuwe verwerker doet zijn werk niet goed of er komen extra, verborgen kosten bij. Of wat voor ellende dan ook. Als een ander goedkoper is dan is het handig om te weten waardoor dat komt. Kijk dus eerst naar welk ander bedrijf je wilt overstappen zodat je ook daadwerkelijk een nette overstap kunt maken. Of informeer bij de huidige verwerker naar een voordeliger tarief.

1 4 5 6

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS