Vandaag bestaat ICTRecht tien jaar en daar ben ik trots op

| AE 7134 | Informatiemaatschappij | 27 reacties

ictrecht-tien-jaarVandaag vieren we dat mijn bedrijf ICTRecht tien jaar geleden haar eerste inschrijving bij de Kamer van Koophandel deed. En daar ben ik trots op. Vandaag even een korte terugblik.

Het jaar 2004 bracht ons onder meer TheFacebook, Gmail, Myspace en de beursgang van Google. Op juridisch gebied was er ook het nodige te beleven: Windows en Lindows maakten ruzie over het merk van de laatste, de Hoge Raad deed een uitspraak over het Kournikova-virus en de rechtbank Rotterdam bepaalde in een van de eerste hyperlinkvonnissen dat het embedden van een foto inbreuk opleverde. Gelukkig is dat nu geen geldend recht meer.

Heel hard was ik hier nog niet mee bezig; ik werkte nog bij Philips en zat onder meer in China in dat jaar voor de IP Academy. Mijn site Ius Mentis bestond al wel maar richtte zich met name op intellectueel eigendom – rechten van de geest, waar de naam door ingegeven was. Pas in 2007 startte ik mijn blog. Wel leuk om te vermelden dat “blog” het woord van het jaar was in 2004.

In 2008 maakte ik de overstap naar ICTRecht en daar heb ik geen seconde spijt van gehad. Met Steven Ras hebben we het bedrijf opgebouwd tot de bv met zestien mensen die het nu is. We zijn geen gewoon kantoor. Ons doel is continu innoveren en nieuwe dingen verzinnen.

En dat doen we. Onze generatoren lopen als een tierelier, maar ook onze boeken en ons tijdschrift worden veel afgenomen. We zijn begonnen met juridische trainingen, en die komen er volgend jaar nog meer. Wat die generatoren betreft, het blijft me verbazen dat iets dat als grap op deze blog begon, nu zo’n gat in de markt blijkt te zijn.

Overigens nog dank aan iedereen die destijds heeft meegedacht en -gediscussieerd over inhoud en opzet van die generatoren. Want dat blijf ik één van de waardevolste dingen van deze blog vinden: altijd nuttig en relevant commentaar, interessante discussies en inbreng over de meest uiteenlopende onderwerpen. Van aanvullingen met jurisprudentie tot 3D-rendermogelijkheden, bugs in de CSS en het opzoeken van een lettertype, er is altijd wel iemand die het weet. En dat vind ik fantastisch.

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Hoi Arnoud. Gefeliciteerd! Echt een mijlpaal om trots op te zijn. Ik reageer niet zo veel maar lees je blog elke dag met veel plezier, en ik raad ook al mijn studenten aan om je blog bij te houden en te reageren. Boeken van ICTRecht zijn handig om in het onderwijs te gebruiken. En zo af en toe vindt een oud-student van mij bij jullie een interessante baan. Inderdaad: open recht werkt. Gelukkig maar!

  2. Ik lees je blog nog niet zo heel lang, maar het is wel direct een van de meest gewaardeerde. Sommige verhalen zijn echt hilarisch! Zoals bijvoorbeeld van die Rus die zijn eigen voorwaarden instuurde bij een CreditCard contract! 🙂 Erg verfrissend om een blog te zien met kritische reacties op niveau. Gefeliciteerd en bedankt!

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS