Blackfriday deal tv gekocht, maar wordt niet uitgeleverd

Via Reddit:

Ik heb eergister tijdens de gaande “Blackfriday deal periode” een nieuwe QD-Oled televisie gekocht via de webshop van Blokker. (…) Deze televisie was qua prijs 2019,- euro. (…) Niet heel veel later kreeg ik ineens een telefoontje van het verkopende bedrijf met de mededeling dat een “ICT fout” ervoor heeft gezorgd dat er een verkeerde prijs voor deze televisie op de website van Blokker stond en dat deze eigenlijk rond de 3050 euro moest zijn.
Discussies over prijsfouten en kennelijke vergissingen bij online aankopen zijn een populaire op deze blog. U herinnert zich vast nog mijn blog uit 2008 over het Otto-arrest, dat er grofweg op neerkomt dat je als consument onraad moet ruiken bij extreem lage prijzen.

Deze consument had onderzoek gedaan en gezien dat deze televisie elders tussen de 2700 en 3200 kostte. Dan is 2019 euro een hele leuke Black Friday aanbieding, dus snel gekocht en betaald en zelfs een orderbevestiging gehad. En dan komt zo’n telefoontje rauw op je dak.

Een prijs van 2019 is zo’n 30% korting ten opzichte van de geciteerde bedoelde prijs van 3050. Dat is geen gek bedrag voor Black Friday. Dus wat dat betreft zou de consument geen onraad hoeven te ruiken.

Alleen: ik zie bij de Blokker een heleboel Black Friday deals maar geen enkele televisie. En dat is in zoverre een probleem dat iets pas een aanbieding is als dat erbij staat, al dan niet in enorme schreeuwende teksten. Enkel dat de prijs laag is, betekent dus niet dat je mag aannemen dat het een aanbieding is.

Als het wél een Black Friday aanbieding was, dus met de Blokker-huisstijl rondjes met de van/voor prijzen en terug te vinden in de categorie “Black Friday”, dan zit de winkel aan deze prijs vast. Een korting van 30% is dan gewoon een leuke korting, en dan is “oeps typefout” geen argument.

Arnoud

 

 

 

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.