VK neemt wet aan waarmee zelfrijdende voertuigen vanaf 2026 zijn toegestaan

Photo by Annie Spratt on Unsplash

Het Verenigd Koninkrijk heeft een wet aangenomen waardoor zelfrijdende voertuigen vanaf 2026 toegestaan zijn op de openbare weg. Dat meldde Tweakers afgelopen weekend. De Automated Vehicles Act 2024 is bij mijn weten wereldwijd de eerste wet die bepaalt dat een auto onbestuurd de weg op mag “[if it] satisfies the self-driving test by reference to intended travel on a road”. Hoe ziet die wet eruit?

De wet ziet er op het eerste gezicht goed doordacht uit. Er moet een kader komen (zeg maar door de Rijksdienst voor het Wegverkeer) waarmee vast te stellen is dat de veiligheid van een geautomatiseerd voertuig gelijkwaardig is aan of hoger dan die van zorgvuldige en competente menselijke bestuurders. Vervolgens mag een fabrikant toetsen aan dat kader, en als dat goed gaat dan mag de auto de weg op.

De toetsing kan voor de auto als geheel maar ook feature-gewijs, bijvoorbeeld alleen op de snelweg, alleen autonoom inparkeren of alleen met maximaal 5km/uur op een parkeerterrein naar de eigenaar toe rijden.

Wel moet er te allen tijde een persoon als de “authorised self-driving entity” aangewezen zijn. Deze persoon moet van goede reputatie en financiële standing zijn en ook overigens in staat de verplichtingen na te komen. Dat betekent zo veel als “bezit een geldig rijbewijs en is verzekerd”, en dit is niet perse de persoon in de auto die kan ingrijpen. Het zal eerder de eigenaar zijn, zoals een taxibedrijf dat de auto’s de weg op stuurt.

De aansprakelijkheid is apart geregeld. Grofweg ben je als bestuurder strafrechtelijk niet aansprakelijk als het een autonome handeling was die valt binnen de goedkeuring.  Minstens zo interessant is de civiele aansprakelijkheid, dit is nog niet helemaal uitgewerkt en zal neerkomen op een verzekeringsregeling. Er zijn wel expliciete verhaalsmogelijkheden voor managers en directeuren bij de fabrikant.

Als raamwerk een mooie opzet, dat net wat verder gaat dan de EU-regels die primair inzetten op veiligheid en certificering maar nog geen regels hebben over aansprakelijkheid als zo’n zelfrijdend voertuig een ongeluk veroorzaakt. Dit zal meegenomen worden in de AI Liability Directive waar nu hard aan gewerkt wordt.

In de comments de intrigerende vraag: gaat dit wel werken, zeker in steden? Als je als voetganger/fietser weet dat zo’n autonoom voertuig altijd voor veilig gaat (wat toch zal moeten), dan kun je dus gewoon rood licht negeren, voorrang pakken en andere gevaarlijke handelingen – de AI zal altijd tijdig ingrijpen. Plat gezegd: met genoeg autonome voertuigen wordt iedere stad autovrij, want die auto’s staan dan de hele dag te wachten terwijl de voetgangers overal lopen.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.