Word jij AI Compliance Officer met de AI Act in het vooruitzicht?

Een slimme winkelwagen: terwijl klanten door de winkel lopen, registreert de winkelwagen welke producten de klant bekijkt en geeft productaanbevelingen. Een sollicitatie-assistent die cv’s en brieven helpt schrijven. Of een gemeentelijk algoritme om stille armoede op te sporen. Allemaal vormen van AI waar de AI Act volgend jaar wat over te zeggen krijgt.

De nieuwe Europese wet (1 januari 2024 van kracht, zes maanden overgangsrecht) is bedoeld om vanuit risicobeheersperspectief AI aan banden te leggen. Compliance, transparantie, impact assessments en documentatie volledig maken voordat een AI de markt op mag.

Natuurlijk, menig bedrijf heeft al een compliance afdeling, privacy officer of risk manager. Maar de integratie van AI compliance in een organisatie overstijgt de individuele taken van deze onderdelen. Het wordt tijd voor een nieuwe functie: de AI Compliance Officer.

Als AI Compliance Officer is het jouw taak om deze uitdagingen het hoofd te bieden. Hoe zorg je ervoor dat een AI eerlijk en onpartijdig handelt? Hoe waarborg je de privacy van  betrokkenen? Aan welke security-eisen moet een AI voldoen en hoe laat je dit alles zien?

Met onze driedaagse CAICO-training leer je dit en meer. De opleiding werkt met e-learnings (webinars en oefeningen) die je in eigen tijd doet. Deze komen vanaf 1 december 2023 online. De praktijkdagen zijn 16 januari, 30 januari en 13 februari en worden afgesloten met een eindtoets.

Schrijf je snel in via de ICTRecht Academy.

(En vind je een hele opleiding wat veel, dan kun je ook mijn boek over AI compliance aanschaffen. Of het live webinar op 13 november bijwonen.)

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.