Belastingdienst: “Gebruik de DigiD van uw buurman maar”

| AE 28 | Security | Er zijn nog geen reacties

Vanochtend op NU.nl: “Wie zijn belastingaangifte nog via internet wil indienen, maar geen DigiD heeft kan die van zijn of haar buurman gebruiken.”

Niet bepaald logisch, een DigiD is tenslotte je persoonlijke code voor vertrouwelijke communicatie met de overheid. “Schrijf uw DigiD nooit ergens op. Op deze wijze voorkomt u dat anderen al dan niet opzettelijk inzicht krijgen in uw persoonlijke wachtwoord.”, adviseert de DigiD site dan ook.

Een paar uur later kwam dan gelukkig ook de mededeling dat ‘Gebruik andermans DigiD’ een verkeerd advies was.

Commentaar van Wanda van Kerkvoorden van SOLV:

Dat lijkt mij een understatement. Ik zou het een redelijke blunder willen noemen. Met je DigiD moet je nu juist persoonlijk en vertrouwelijk met de overheid kunnen communiceren. Ook de “oplossing” die nu gesuggereerd wordt, om, zoals wordt gesteld, mensen toch enigszins tegemoet te komen, desnoods aan iemand anders te vragen om hun aangifte te versturen zonder dat ze inzage krijgen in de codes van de ander, kan mijns inziens niet door de beugel.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS