Ik ben opiniemaker!

Tenminste, dat vinden de 7 tweedejaars studenten Redactie/Mediaproductie van het Instituut voor Media Informatie en Communicatie die bloggen onder de naam RV201B:

“Op het Internet heerst bovendien ook de gedachte dat de werkelijke identiteit van een gebruiker er weinig toe doet.” Zegt opiniemaker Arnoud Engelfriet. “Tenslotte is het netwerk zo groot dat deze naam je toch weinig zal zeggen, dus wat voor verschil is er dan nog met een anoniem adres?”

De wat losjes geciteerde tekst komt uit mijn Anonimiteit en privacy op het Internet uit 1995.

Of het waar is, durf ik niet te zeggen. Wel zag ik net dat NU.nl tegenwoordig graag naar mij verwijst als het gaat om de stelling “downloaden is in Nederland legaal“.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.