Welke trucs en tactieken gebruiken computercriminelen?

CorCom schrijft over de meest cruciale schakel bij het voorkomen van computercriminaliteit, die tegelijkertijd ook vaak de zwakste schakel is: de mens.

Bedrijven, landelijke, regionale en lokale overheden, opsporingsdiensten, verzekeringsmaatschappijen, banken en vliegvelden schermen hun interne netwerk af van het Internet door middel van firewalls, brengen Indringer Detectie Systemen aan, stellen procedures op voor het veilig omgaan met vertrouwelijke informatie en nemen maatregelen voor veilig thuiswerken. Maar het blijft allemaal mensenwerk en mensen kunnen misleid worden om dingen te doen die vanuit veiligheidsoverwegingen niet zouden mogen gebeuren.

Met nuttige tips over hoe social engineering te voorkomen.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.