Baarn werkt met elektronische brief

De gemeente Baarn heeft de elektronische brief ingevoerd, meldt Computable. Een dergelijke brief is, mits digitaal ondertekend met de DigiD, net zo rechtsgeldig als een papieren brief.

De Algemene Wet Bestuursrecht bepaalt dat een bericht (zoals een beschikking, besluit of mededeling) van of naar de overheid ook elektronisch verzonden kan worden, als de betrokkenen daar maar mee instemmen. Baarn heeft dat dus op deze manier gedaan. De inwoners van Baarn kunnen nu dus een bezwaarschrift elektronisch indienen.

Arnoud

4 reacties

  1. Kijk! Dat is interessant nieuws! Het was bij mij niet bekend dat digitaal ondertekende communicaties ook rechtsgeldig konden zijn. Al had ik het kunnen weten, na de elektronische belastingaangifte. 😉

    Nu is het wachten tot DigiD gekraakt wordt.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.