De mens achter: iusmentis.com (in Elsevier)

Ik sta in de Elsevier!

ELSEVIER Uw website staat bol van de juridische informatie. Zelf noemt u het een uit de hand gelopen hobby.

Engelfriet: ‘Klopt, ik verdien er niets mee. In mijn dagelijks leven ben ik octrooigemachtigde bij Philips, maar daarmee heeft de website niets te maken. Halverwege de jaren negentig zat ik in een studentenvereniging, en op een dag kregen we een boze fax. Dat ging over een plaatje van Garfield dat we nietsvermoedend op de verenigingswebsite hadden geplaatst. Ik heb toen met een paar vrienden proberen uit te zoeken wat wel en niet mag. Maar over internetrecht was weinig te vinden.’

ELSEVIER En toen dacht u: ik ga al mijn vrije tijd eens gezellig in een website steken.

Ik zou zeggen, lees verder, maar dan moet u wel een abonnement hebben. Of even naar de AKO of Bruna natuurlijk.

En die Egyptische priesteres had geen auteursrecht, het medium wel.

Arnoud

2 reacties

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.