Rechter tegen RIAA: “wel de feiten graag”

| AE 421 | Informatiemaatschappij | Er zijn nog geen reacties

De RIAA spant vele rechtszaken aan over inbreuk op auteursrecht, en wint die vaak omdat de gedaagde niet komt opdagen. En als je niet komt, wint de andere partij automatisch. Meestal dan. De RIAA is nu op de vingers getikt door een Californische rechter die vond dat ze toch op zijn minst enige feiten in de dagvaarding zouden kunnen zetten. Alleen maar roepen “Wij hebben zekere auteursrechten, en het is redelijk om aan te nemen dat de gedaagde deze geschonden heeft door werken te downloaden c.q. te verspreiden” is niet genoeg, zelfs niet als de gedaagde weigert te komen.

Ars Technica citeert:

“[O]ther than the bare conclusory statement that on ‘information and belief, Defendant has downloaded, distributed and/or made available for distribution to the public copyrighted works, Plaintiffs have presented no facts that would indicate that this allegation is anything more than speculation,” wrote the judge. “The complaint is simply a boilerplate listing of the elements of copyright infringement without any facts pertaining specifically to the instant Defendant.”

Het volledige vonnis staat bij P2Pnet.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS