Driekwart bedrijven in Nederland beveiligt netwerkverkeer onvoldoende (CorCom Security Analysing)

Driekwart van de Nederlandse bedrijven beveiligen hun netwerkverkeer onvoldoende, meldt Corcom.

Zo’n 80 procent van de ondernemers gebruikt een onvoldoende beveiligde Wireless internetverbinding. En gemiddeld telt een website 66 beveiligingsproblemen. Bij driekwart van de bedrijven staat voor hackers en internet criminelen de deur wijd open.

Zulke grote bedrijfsgeheimen heb ik niet, dus ik ben niet interessant, zullen veel bedrijven denken. Maar dat kan vies tegenvallen. Zo’n inbraak kan een hoop schade opleveren door een verstoorde bedrijfsvoering. Het elektronisch equivalent van graffiti op de muur kost heel wat meer dan een pot witkalk. En dan heb ik het nog niet eens over hackers die zo’n onbeveiligd netwerk gebruiken als springplank om elders in te breken, of als opslagplek voor illegaal materiaal. De kosten en de juridische problemen die je op de hals haalt als je bedrijfswebsite wordt gebruikt om illegale software of porno aan te bieden, kunnen enorm zijn.

Lees verder in Driekwart bedrijven in Nederland beveiligt netwerkverkeer onvoldoende bij CorCom Security Analysing.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.