[Powerpoint zondag] De Powerpoint zondag

Vanaf nu is elke eerste zondag van de maand Powerpoint zondag: een serie artikel over hoe je op een effectieve manier van Powerpoint gebruik kunt maken.

Er zijn twee soorten handleidingen over presenteren. De eerste soort gaat over het belang van een goede opbouw en gebruik van lichaamstaal, en meldt in hoofdstuk vijf dat een diashow op de computer een nuttig visueel hulpmiddel kan zijn. De tweede soort heet Extreem snel Powerpoint 2009 in 24 uur voor nitwits of iets in die trant en besteedt hele hoofdstukken aan knippen en plakken of het invoegen van complete interactieve websites in een presentatie.

Dit artikel is geen van beiden. Ik ga ervan uit dat je om kunt gaan met Powerpoint, en dat je niet opziet tegen het idee om een presentatie te geven. Mijn doel is er voor te zorgen dat je presentatie beter wordt dan presentaties zoals deze:

<br/> (Foto: Brevity door Zach Graham)

En ik vertel ook nog waarom de iPod wit is.

Arnoud<BR/> (inspiratie voor het idee Powerpoint zondag is security guru Bruce Schneier’s Friday Squid Blogging)

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.