Mag ik voor een reep chocola uw wachtwoord?

Een leuk idee van de security conferentie Infosecurity Europe: ga de straat op en vraag mensen of ze hun wachtwoord willen afgeven in het kader van een onderzoek, in ruil voor een reep chocola en de kans een reisje naar Parijs te winnen. Toch is de organisatie tevreden:

This year’s survey results were significantly better than previous years. In 2007 64% of people were prepared to give away their passwords for a chocolate bar, this year it had dropped to just 21% so at last the message is getting through to be more infosecurity savvy. The researchers also asked the office workers for their dates of birth to validate that they had carried out the survey here the workers were very naïve with 61% revealing their date of birth. Another slightly worrying fact discovered by researchers is that over half of people questioned use the same password for everything (e.g. work, banking, web, etc.)

Een klassiek voorbeeld van social engineering.

Waarmee krijg ik jullie zo gek je wachtwoord af te geven?

Via Schneier on Security.

Arnoud

10 reacties

  1. Maar mijn wachtwoord heb je toch al? We gebruiken allemaal hetzelfde wachtwoord. En dan te bedenken dat er in het hele gehucht niet ??n zo’n ding te vinden is… 🙂

    Hoewel ik continu aan ’t werk en geweest, was het een leuk weekeinde. Ik heb zin in de zomer!

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.