Gastbloggers gezocht!

Binnenkort (de 19e al!) ga ik met vakantie. Ik heb dan weinig tijd om zelf te bloggen, maar deze blog drie weken stof laten verzamelen lijkt me ook zo wat. Dus: wie heeft er zin om een gastbijdrage te doen?

Het hoeft niet moeilijk juridisch complex te zijn: je eigen mening over het ICT-recht of een onderdeel daarvan is prima. Alleen de mening dat jouw product of dienst hartstikke goed is en mijn lezers het moeten kopen, is niet acceptabel.

Als alternatief/aanvulling overweeg ik de stellingweek: elke dag een andere stelling (door mij of een lezer aangedragen), waar we dan over kunnen discussiëren.

Andere suggesties voor drie weken contentvulling zijn ook welkom! 😉

Arnoud

11 reacties

 1. Ik zou graag een discussie willen zien hoe we de jeugd kunnen bereiken. Zelf wil ik op basisscholen IP gaan uitleggen; natuurlijk aangepast aan de belevingswereld van kinderen, maar al wel uitleggen dat zomaar downloaden anderen benadeelt. Heeft iemand suggesties? Lijkt me een leuk “vakantie-topic”.

 2. @Nocky: ik verheug me nu al op de discussie want ik ben het niet met je eens…

  @Arnoud: ik zou me dan wel beperken tot gastbloggers, i.e. mensen die zelf ook een blog hebben. Dit om kwaliteitscontrole te behouden en losse flodders te voorkomen. Daarnaast maak ik me zorgen om het ontbreken van een toeziend oog in de comments.

 3. Iets over gerechtsexpertises lijkt me wel iets. Op het gebied van IT valt hier nog wel veel over te zeggen. IT is een heel breed begrip terwijl men vaak “deskundige in de IT” moet zijn, dit in tegenstelling tot deskundigen in een deelgebied zoals pakweg bouwkunde.

  In België krijg ik bij expertises die voortspruiten uit eenzijdige verzoekschriften bvb. vaak het gevoel dat ik als deskundige een soort burgerlijke huiszoeking moet doen, en het subjectief wordt om binnen de krijtlijnen van een vonnis te bewegen. Verhalen over “invallen” van de BSA zijn wat dat betreft – hier alvast – legio.

  Enfin, misschien zijn er collega “gerechtsdeskundigen” die bloggen?

 4. @3: Ik heb hier zelden mensen over de schreef zien gaan. En ik zie de vaste bezoekers er wel voor aan dat ze een troll herkennen en er niet op reageren.

  @1: Lijkt me een leuke discussie. Vooral wat en hoe je ze het dan verteld kan nog flinke discussie over komen.

 5. Ik zou het leuk vinden als iemand uit kan leggen waar te beginnen met zelfstudie in wetten e.d.. Ik lees wel deze website en ben al een stuk beter geworden in wetten en andere zaken maar ik wil toch meer te weten komen.

  Misschien een idee Arnoud om mensen nieuwe regels over auteursrecht op te stellen wat hun fair vinden en wat niet.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.