Auteursrechten in het hoger onderwijs

| AE 77 | Intellectuele rechten | Er zijn nog geen reacties

Gevonden via Creative Commons Nederland: stichting SURF heeft een site over auteursrecht in het hoger onderwijs opgezet. SURF is een samenwerkingsverband op ICT-gebied voor universiteiten, hogescholen en onderzoeksinstellingen.

De site legt uit wat auteursrecht is, met een mooi overzicht van basisbegrippen. Het auteursrechten-landschap geeft visueel weer hoe de relaties tussen auteur, uitgever en gebruiker liggen en verwijst zo heel handig door naar de voor elke relatie relevante informatie. Verder zijn er nog veel gestelde vragen specifiek over auteursrecht in het hoger onderwijs en bij wetenschappelijk onderzoek.

Erg nuttig zijn ook de praktische tools, met onder andere voorbeeldteksten voor licenties, eenmalige toestemming en checklists voor bij het sluiten van auteursrecht-overeenkomsten.

Ze hadden alleen wel mogen linken naar de auteursrecht-sectie op mijn site šŸ˜‰

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS