Auteursrecht op Internet: al 10 jaar actueel

Erno Mijland komt zijn eerste artikel over Internet (10 jaar geleden!) weer tegen:

“Het is het recht van een auteur om zeggenschap te hebben over zijn product, totdat hij ervoor kiest dat recht te verkopen. Dat is niet alleen een ethisch standpunt. De hele economie van informatie- en entertainmentproducten drijft op dit recht.”

Grasduinend in mijn archief ontdekte ik vandaag dat het tien jaar geleden is dat ik voor het eerst over internet schreef: een artikel over internet en auteursrecht in Tekstblad, een vakblad voor tekstschrijvers. Na publicatie van het artikel op het web kreeg ik destijds nog twee waardevolle reacties die ik verwerkt heb ik de webversie. Hoezo, web 2.0 als nieuwe ontwikkeling? Het teruglezen van mijn ‘maiden article’ over het thema ‘internet’ was allerminst de tenenkrommende ervaring die ik verwachtte (er is immers zoveel gebeurd: 10 jaar internet), omdat de boodschap gewoon nog actueel is. Alleen gaat het nu niet meer alleen over tekst, maar ook over video, muziek in cd-kwaliteit, hoge resolutie fotografie…

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.