Een wel erg voorzichtige manier van linken

Deze link vond ik in mijn logfile. Nu komt het wel vaker voor dat mensen niet gewoon linken maar er een soort van kader omheen leggen, maar meestal doen ze dat om de lezer toch een beetje bij hun eigen site te houden. About.com doet het bijvoorbeeld zo: bovenin hun logo en een paar knopjes, en onderin de site waar ze naar linken.

In dit geval is het kadertje niet bedoeld om mensen bij de site te houden, maar juist om ze een grote disclaimer te laten aanvaarden voordat ze de site mogen bezoeken waar men naar linkt:

Stockgroup does not make, and expressly disclaims, any warranty, express or implied, statutory or otherwise, as to the site you are about to link to, including but not limited to, any warranties of merchantability, fitness for a particular cause or non-infringement, or any warranty that the services will be uninterrupted or error free. In no event shall we be liable for lost profits or any special, incidental or consquential damages (however arising, including negligence) arising out of, or in connection with, your linking to this site.

“Your linking”? Een wat krom gebruik van ‘bezoeken’ vermoed ik.

In ieder geval, in Nederland is dit te voorzichtig. In beginsel is een hyperlink leggen toegestaan, tenzij er sprake is van een bijzondere situatie, zoals een inline link naar plaatjes of een dieplink naar een pagina die nog niet officieel gepubliceerd was bijvoorbeeld.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.