Laatste draftversie GPLv3 uitgebracht

De vierde en laatste conceptversie van de GNU General Public License (GPL) versie 3, GPLv3, is gisteren verschenen, zo meldt Tweakers. Zij schrijven:

De nieuwste draft kent minder ingrijpende veranderingen. Het concept van GPLv3 is nu volledig compatibel met de Apache 2.0-licentie, en verwijzingen naar Amerikaans recht zijn geïnternationaliseerd. Het belangrijkste punt is echter de verdere precisering van de bepalingen inzake patentrecht. Een van de speerpunten van de nieuwe licentie is dat deals als die tussen Microsoft en Novell, niet in het nadeel van andere opensourcegebruikers mogen uitvallen. Novell-klanten zouden, dankzij de overeenkomst met Microsoft, geen vervolging op basis van patentwetgeving hoeven te vrezen, en GPLv3 expliceert dat een dergelijke bescherming dan automatisch voor alle gebruikers van GPLv3 geldt.

Het plaatje van de GPL benzinepomp bij het artikel lijkt overigens opmerkelijk veel op dit plaatje op Caradisiac, dat [a interdite] toute représentation et/ou reproduction et/ou exploitation partielle ou totale de ce site.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.