Persoonsgebonden domeinnamen worden opgeheven

Op 31 december 2007 zullen alle persoonsgebonden domeinnamen worden opgeheven. Dit zijn de nooit echt aangeslagen domeinnamen van het soort “jansen.173.nl”, zodat alle Jansens hun eigen naam konden registreren. Vanwege dat rare nummer deden de Jansens dat echter niet of nauwelijks. De enige mooie vond ik Bram Heerink alias de heer Www die met het nummer 112 er vandoor ging.

Als tegemoetkoming had SIDN gedacht aan 25 euro. Wel moeten mensen dan tekenen dat ze geen verdere juridische stappen tegen SIDN zullen ondernemen vanwege de opheffing. Arnout Veenman van ISPam is erg kritisch over dit voorstel:

De vraag is of de wijze waarop SIDN dat nu doet daar aan voldoet. Een tegemoetkoming van 25 euro in de kosten mag gezien worden als aardig, maar het is en blijft natuurlijk een fooi in vergelijking met het verlies dat veel houders zullen leiden. Daarnaast ben ik van mening dat een overgangsregeling, die bestaat uit over 5 maanden je domeinnaam kwijt raken en 25 euro krijgen wanneer je SIDN vrijwaart van juridische stappen tegen dat besluit, niet als een goede overgangsregeling kan worden gezien.

Maar ja, wat moet SIDN anders?

Arnoud

3 reacties

  1. Wat een oerhollandse zuinigheid. De enige vergoeding die recht doet aan de absurditeit van deze domeinnamen is (((1.000 – naam) euro plus viermaal het aantal letters) maal het aantal jaren registratie) plus duizend maal (2007 – de geboortedatum van de directeur van SIDN ten tijde van het verzinnen van de persoonsgebonden domeinnamen). Dat laatste deel uit eigen zak te betalen.

  2. SIDN had nooit moeten beginnen aan die persoonsgebonden domeinnamen. Dat was echt het toppunt van Nederlandse betutteling. Net zoals het feit dat je een papieren contract moet ondertekenen en opsturen om een .nl domeinnaam te kunnen registreren. Dat heb ik 1 keer gedaan, en daarna ben ik teruggegaan naar .com/.net/.org. (Waarom hebben we trouwens geen .co.nl, .net.nl of .org.nl?)

    Maar, terug naar de persoonsgebonden domeinnamen. Wat ik altijd heb begrepen is dat een domeinnaam ‘huurt’, e.g. betaalt voor het gebruik voor een bepaalde periode. Volgens mij staat SIDN volledig in haar recht dit op te heffen, als ze dat maar op tijd aangeven.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.