Verstuur aanpasbare e-mails – alleen, komen ze wel aan?

Bij SOLV Advocaten een bericht over een nieuwe maildienst die de mogelijkheid biedt om de controle over verstuurde e-mails te behouden, zelfs als deze zich al in de mailbox van de ontvanger bevinden. Het idee is dat de mail die je ontvangt, alleen een hyperlink naar een plaatje op de site van Bigstring bevat. Zo kan de verzender het bericht weghalen of aanpassen door simpelweg het plaatje te wijzigen.

Bitstring ronkt vrolijk over deze ge-wel-dige dienst:

Now, with BigString, you can finally take the risk out of email and put an end to “sender regret.” It is the world’s first & only email service that thoroughly protects your safety and privacy.

BigString’s exclusive, patent-pending technology enables you to prevent your personal or business information from lingering indefinitely in someone else’s inbox. It also restricts private pictures or messages from being indiscriminately spread throughout cyberspace! Now your sensitive photos can’t be posted to unseemly web sites or printed for circulation amongst total strangers.

Het feit dat plaatjes net zo goed als e-mail opgehaald worden en dus op de PC van de ontvanger terechtkomen, vergeten ze voor het gemak maar even. Dus waarom ik niet gewoon een kopietje op kan slaan, ontgaat me enigzins. Dat het e-mail voor visueel gehandicapten totaal onbruikbaar maakt, is

Wat vooral zo sneu is voor deze dienst, is dat het versturen van mails met alleen links naar een plaatje nu net de populairste techniek is voor spam. Elk zichzelf respecterend mailfilter gooit dus zulke mails linea reacta in de prullenbak.

En daar krijgen ze 1.75 miljoen dollar voor?!

User Friendly is zoals altijd spot on:

User Friendly copyright Illias

Arnoud

Eén reactie

  1. Het klopt dat spamfilters een e-mail met afbeeldingen snel als spam zullen aanmerken. Echter is er wel een verschil met de wijze waarop deze dienst de e-mail verstuurd. De afbeeldingen staan niet in de e-mail zelf, maar worden gedownload van de (centrale) server van BigString, al zijn veel spamfilters daar ook niet echt dol op. Een ander nadeel daarvan is dat veel e-mail programma’s standaard de afbeeldingen in een e-mail niet weergeven en de gebruiker dan toch weer een extra handeling moeten verrichten om de inhoud van de e-mail te zien. Helemaal leuk is dat veel e-mail clients waaronder Outlook na het ophalen van de afbeeldingen van de server deze (al dan niet automatisch) opslaan in de e-mail, waarna deze permanent in de mailbox van de ontvanger blijven. Ik ben het er helemaal mee eens, dat dit een waardeloze dienst is.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.