SCO versus Novell – einde verhaal voor SCO vs IBM?

Het bedrijf SCO, dat ruzie met IBM heeft over Linux, verloor onlangs een gerelateerde rechtszaak tegen Novell. Inzet van die zaak was wie nu eigenlijk eigenaar was van UNIX. SCO beweerde dat zij die rechten had gekocht van Novell, en dat IBM delen uit UNIX had gestolen en in het open source besturingssysteem Linux had verwerkt.

Op Ars Technica een uitgebreide analyse van de uitspraak in SCO vs. Novell: nee, de rechten lagen en liggen bij Novell. Bovendien heeft Novell het recht om SCO te verbieden gebruikers van UNIX met rechtszaken over UNIX lastig te vallen.

In the aftermath of federal district judge Dale A. Kimball’s recent ruling, which determined that Novell, not SCO, is the rightful owner of the UNIX copyrights, the once-mighty proprietary UNIX vendor is on the verge of annihilation. As SCO’s grasp on survival weakens and the company braces itself for descent into financial oblivion, much can be learned by reflecting on the circumstances of the case. A close reading of the ruling provides fascinating insight into the details of SCO’s battle and sheds light on the peculiar events through which SCO has branded itself with the bitter taint of infamy.

SCO heeft nog een aantal andere claims over richting IBM, zoals contractbreuk en schending van geheimhouding. Maar of die standhouden, wordt sterk betwijfeld.

Verrassend weinig discussie bij Tweakers.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.