Terugblik: de Estste cyberoorlog

Weet u nog, de cyberoorlog in Estland? In mei van dit jaar werden verschillende websites uit Estland, met name overheidssites, bestookt met verstikkingsaanvallen (DDoS-aanvallen). Dat ging zo ver dat Estland overwoog de NAVO er bij te halen voor een militaire actie tegen Rusland, de beweerdelijke dader. Er waren Russische computers bij de aanval betrokken, maar daaruit kun je nog niet concluderen dat het land er dus zelf achter zit. Ook Rusland heeft last van zombie-PC’s.

Nu, een paar maanden later, heeft Kevin Poulsen een uitgebreid artikel geschreven over wat er nu werkelijk gebeurde, en vooral hoe er op werd gereageerd.

Via Bruce Schneier.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.