Terugblik: de Estste cyberoorlog

| AE 382 | Security | Er zijn nog geen reacties

Weet u nog, de cyberoorlog in Estland? In mei van dit jaar werden verschillende websites uit Estland, met name overheidssites, bestookt met verstikkingsaanvallen (DDoS-aanvallen). Dat ging zo ver dat Estland overwoog de NAVO er bij te halen voor een militaire actie tegen Rusland, de beweerdelijke dader. Er waren Russische computers bij de aanval betrokken, maar daaruit kun je nog niet concluderen dat het land er dus zelf achter zit. Ook Rusland heeft last van zombie-PC’s.

Nu, een paar maanden later, heeft Kevin Poulsen een uitgebreid artikel geschreven over wat er nu werkelijk gebeurde, en vooral hoe er op werd gereageerd.

Via Bruce Schneier.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS