Identity management: This Is Me (op Security.NL)

Intrigerende column van Peter Rietveld bij Security.NL:

Naymz.com is een ‘sociale netwerksite’ voor Reputation Management for Professionals. Een soort LinkedIn dus. Maar met een interessant verschil: voor een heleboel mensen is er alvast een profiel aangemaakt. Ben je één van die gelukkigen en tref je je eigen naam aan, dan kun je zeggen “This Is Me”. Vervolgens kun je een wachtwoord kiezen en je profiel verder aanvullen en in gebruik nemen. Volgens de Terms of Use mag je je niet voor een ander uitgegeven. De rest van de Terms of Use gaan over vunzige content, de belangen van de aanbieder – kortom het feit dat je volledig aan de wolven bent overgeleverd als er iets misgaat. En als iemand anders je naam en profiel inpikt, ben je gebonden aan Terms of Use die je nooit gezien hebt… Op Naymz.com heb ik lekker zitten rondklikken en nu ben ik een heleboel verschillende mensen.

Dergelijk misbruik kan Рhoewel iets minder eenvoudig Рop alle sociale netwerksites. De feitelijke identificatie is namelijk meestal het e-mail adres. Ik kan een profiel aanmaken dat verdacht ̩cht overkomt, zeker als ik het ̩chte CV van iemand heb. Een leuke query op google met CV en filetype:doc levert genoeg kandidaten op om vrolijk te gaan klieren.

Lees verder in This Is Me door Peter Rietveld.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.