Een privacyverklaring opstellen (bij Netters.nl)

Het was al een hele tijd verplicht, maar pas nu Google het ook is gaan eisen, wordt het voor veel mensen actueel: de privacyverklaring. Voor webbouwersgemeenschap Netters schreef ik een artikel met de belangrijkste aandachtspunten.

Een privacyverklaring is, kort gezegd, een toelichting over wat je met persoonsgegevens van bezoekers en klanten doet. Veel mensen denken dat als een site een privacyverklaring heeft, het wel goed zit met hun privacy. Maar dat is niet waar. Een privacyverklaring zegt alleen wat je doet met persoonlijke gegevens van anderen. En je mag heel veel van de privacywetgeving, zolang je maar duidelijk aangeeft wat je doet. In sommige gevallen moet je expliciet toestemming vragen.

Lees verder in Privacy verklaring opstellen bij Netters.nl.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.