Grote Broer versus Klein Zusje

Waar had u vroeger meer last van? Uw grote broer of uw kleine zusje? Wie nu moeite heeft met Grote Broer, kan bij Klein Zusje terecht voor uitleg en software om zijn privacy beter te beschermen. Sinds kort is er namelijk het Small Sister Project.

SmallSister is a loosely organized group of volunteers that feel that we need to protect our privacy against increasingly invasive corporate and governmental snooping. See OurMotivation for an explanation about why we started this group.

SmallSister will not organize rallies; there are other groups that are better and have more experience in that. We will cooperate with them and individual SmallSister members are free to join any group that supports privacy and is critical of unbridled snooping.

Small Sister, een initiatief van Brenno de Winter, heeft o.a. een discussielijst en nieuwsoverzicht over privacy. Een belangrijk doel waar nu aan gewerkt wordt, is het maken van toolkits om technische bescherming van privacy eenvoudiger te maken. Wie wil meedoen, kan zich via de site aanmelden.

Arnoud

2 reacties

  1. Privacy op internet maak ik me niet zoveel zorgen over. Met behulp van het blokkeren van alle cookies en het gebruik van TOR kan ik mijn anonimiteit waarborgen. Waar ik me wel zorgen over maak is wat bedrijven doen met mijn gegevens zodra ik ergens een formuliertje invul. (En ja, dat geldt ook voor Nederlandse bedrijven. Vooral voor recent geprivatiseerde bedrijven…) Natuurlijk is het einde helemaal zoek als je je gegevens op een Amerikaanse website invult.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.