Ik presenteer zaterdag over open source bij de NLLGG

Ja, het was een rustige zondag hier, dank u. Mocht u komende zaterdag niets te doen hebben, dan kunt u mij komen beluisteren tijdens de bijeenkomst van de Nederlandse Linux Gebruikers Groep in Utrecht (Liefland College).

Het reguliere programma heeft voor ieder wat wils. Zo trappen we af met een keynote over vrije leermiddelen door Wiebe van der Worp. Het onderwerp heeft momenteel opnieuw wat (politieke) belangstelling gekregen en Wiebe zal ons tijdens deze lezing bijpraten. Vervolgens zal Arnoud Engelfriet, ICT-jurist en juridisch open source expert een lezing verzorgen over de verschillende open source licenties en hun eisen. Tijdens zijn lezing geeft Arnoud ook een aantal pratijkvoorbeelden. Daarnaast verzorgt NLLGG-bestuurslid Hein-Pieter van Braam een lezing over RockBox, een alternatieve opensourcefirmware voor MP3-spelers. Rockbox werkt op veel MP3-spelers waaronder ook de iPod.

Fred Mobach verzorgt een lezing over de ergenis van menig computergebruiker: spam. Tijdens deze lezing geeft Fred een overzicht van bekende anti-spam maatregelen met een gedetailleerd verslag gegeven van zijn zoektocht in 2007 hoe bepaalde spammers kunnen worden gestopt. In het dagelijkse werkzame leven is Willem Gielen arts. Echter hij is ook bekend voor zijn werk binnen de Pardus Linux community. Willem presenteert de laatste stand van zaken mbt Pardus Linux, een uitermate gebruiksvriendelijke Linux-distributie die wordt ontwikkeld met steun van de Turkse regering.

Met tevens gelegenheid om gesigneerde exemplaren van mijn boek te verwerven!

Arnoud

Eén reactie

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.