Dienstmededeling: reactiefunctionaliteit uitgebreid, is het nuttig?

| AE 1546 | Iusmentis | 9 reacties

Een aantal lezers (met name Juerd) is het al opgevallen: sinds kort kun je je abonneren op discussies waar je aan meedoet. Hierdoor hoef je niet steeds terug naar een blogbericht om te zien of er nog gereageerd is sinds jouw bijdrage, maar krijg je per reactie een mail voor elke nieuwe reactie.

Om je abonnementen te beheren, zit er in elke mail een speciale link. Hier zit een code aan vast, zodat je niet zomaar andermans abonnementen kunt gaan beheren als je een e-mailadres weet. Deze code is gebaseerd op een zekere vorm van zwarte magie, waardoor het kan gebeuren dat oude codes niet meer werken. In dat geval zul je moeten wachten op een volgende reactie, of er zelf eentje moeten plaatsen, zodat je weer een verse link krijgt.

Verder is op veler verzoek een editfunctie ingebouwd. Je kunt je eigen commentaar gedurende 15 minuten na plaatsing aanpassen. Handig voor die taalfout of dat ontbrekende woord dat je pas bij teruglezen ziet, of wanneer je erachter komt dat WordPress net iets anders met HTML codes omgaat dan je dacht. Het is uiteraard niet de bedoeling dat je je reacties inhoudelijk aanpast als je binnen dat kwartier door anderen erop aangesproken wordt.

Missen jullie nog meer dingen qua functionaliteit van deze blog?

Arnoud

Deel dit artikel

  1. MathFox: De gemiddelde krant heeft (gelukkig) wel meer dan 1 artikel per dag 😉

    Gisteravond was ik even bang dat ik de edit functie al die tijd over het hoofd gezien had, maar ben blij nu te weten dat deze er eerder gewoon niet was. 😀

    Nog wel een verbeterpuntje wellicht, als ik een reactie getyped, en ik druk op tab om m’n nick & mail-adres in te vullen, kom ik in plaats van deze twee velden terecht op de submit button. Wellicht de taborder even goed zetten?

  2. Ik abonneerde me zelf altijd op de commentfeed per artikel – maar een mailnotificatie als mogelijkheid is altijd prima natuurlijk.

    Je zou http://wordpress.org/extend/plugins/openid/ kunnen installeren: dat laat commenters toe om te bewijzen dat ze ?cht de eigenaar zijn van de url waarmee ze commenten – maw niemand anders kan commenten in hun plaats met hun OpenID url (dus met hun blog, als ze die openID-enabled hebben).

    Bovendien laat het je toe om elders zelf blog.iusmentis.com als openid te gebruiken.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS