Kroniek van het internetrecht, editie 2010

| AE 2392 | Iusmentis | 1 reactie

Vanaf vandaag staat ‘ie er weer op: mijn Kroniek van het internetrecht, editie 2010. Het was weer een juridisch druk jaar. Van Mastercard dat Wikileaks afsneed tot het auteursrecht dat 300 werd, en van &R&E&I&F&E&N&-merken tot falend versiebeheer bij onze wetgevingsjuristen. Oh, en op octrooigebied gebeurde er niets.

Ik geef meteen toe: deze is wat persoonlijker getint dan de vorige, maar het uiten van je frustraties en ergernissen schijnt goed te zijn voor de bloeddruk.

Lees nu de gehele kroniek.

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Interessant leesvoer, trouwens… 🙂 Ben overigens wel benieuwd hoe het nu zit met die foto’s van Manon Thomas. Het zijn best mooie foto’s maar hoe legaal is het nu eigenlijk dat die foto’s op het Internet nog steeds verder verspreid worden en welke stappen kan Manon daartegen ondernemen? Wie heeft nu uiteindelijk het copyright op die foto’s? Manon niet, want zij heeft de camera niet bediend en is dus niet de fotograaf. 🙂 Manon heeft wel het portretrecht en kan dus verdere verspreiding proberen tegen te houden. Maar als bekende Nederlander kan hier natuurlijk “fair use” om de hoek komen kijken, of iets dergelijks.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS