Als jurist of IT-er aan de slag met de toekomst van internetrecht? Dan móet je mijn Summer School komen volgen

Wil jij deze zomer écht iets nieuws leren op het snijvlak van recht en techniek? Dan heb ik de uitdaging voor je. Of je nu jurist of IT’er bent: mijn IT Law Summer School neemt je op diepgravende en unieke wijze mee door de toekomst van het internetrecht. Vijf weken lang, elke week een ander, nieuw thema en online opdrachten om je de kennis eigen te maken en in de praktijk te brengen. Ik ben de hoofddocent.

Wie internetrecht zegt, denkt natuurlijk aan thema’s als auteursrecht, privacy/AVG, blockchain en zelfrijdende auto’s. Dat is leuk maar ik wil deze keer wel eens écht iets anders doen. Wat gaat de komende jaren speerpunt zijn in de juridisch/technische discussie. Nou, daar heb ik over nagedacht en ik kom hier op uit:

  • De mens als datapunt: persoonsgegevens, algoritmes, Artificial Intelligence en besluitvorming.
  • Wiskunde als wapen: beveiliging, encryptie, afluisteren, criminaliteit en veiligheid.
  • Werken en leven op afstand: online samen zijn, werk en privé en de Europese cloud.
  • De drone-dokter: gezondheid, genezen, preventie en persoonlijke ontwikkeling.

Inschrijven kan vanaf vandaag. Je gaat in groepjes van 4 mensen aan de slag, twee juristen en twee IT-ers (ik wil geen “techneut” zeggen). Je kiest één thema waar je met je groep een eindopdracht voor maakt, bij de andere drie thema’s ondersteun je de andere groepen én beoordeel je hun eindproduct. Dus elke week ben je druk bezig met de stof verwerken.

De Summer School is online, dus we werken écht online. En dat is niet een webinar plus een mail met wat je in een essay moet schrijven of iets dergelijks. Nee, ook dit is wat nieuws en ik hoop dat je het net zo gaaf en uitdagend vind als ik. Een greep uit wat je kunt doen:

  • Kamerrapport: over vijf jaar blijkt het gekozen onderwerp zo rampzalig te zijn verlopen dat dit leidt tot een parlementaire enquête. Schrijf (een deel van) het rapport van de commissie en blik zo terug, inclusief aanbevelingen voor de toekomst.
  • Kennisclip met toetsvragen: documenteer het onderwerp in een video van maximaal 10 minuten, en verwerk daarin toetsvragen waarmee de kijker kan vaststellen dat hij het heeft begrepen.
  • Game-pitch: schrijf een briefing voor een game (app of online) waarmee de speler kennis over het onderwerp zich eigen maakt.

Uiteraard verwacht ik juridische én technische diepgang, maar je gaat zo ook echt wat leren. Praktisch, to the point en met enige humor zoals je van mij gewend bent. Ik ga er wat van maken, doe je mee?

Arnoud

2 reacties

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.