Juinen heeft jou nodig om de nummer één AI wereldstad te worden!

Alles is in Juinen, is al veertig jaar het motto van dit trotse dorp. En nadat in 2019 dit land besloot miljarden te investeren in kunstmatige intelligentie (ook wel AI), dacht men: waarom is niet ook AI in Juinen? Precies op tijd voor de World City AI Ranking, waar tot ieders verbazing dit vaak klein ingeschatte plaatsje genomineerd was tussen technologiereuzen als Singapore, New York en Nairobi. Gaat het ze lukken om vanaf 1 februari genoeg AI-initiatieven te ontplooien die ook nog eens aan wet- en regelgeving voldoen? Ik heb jou, praktijkmens met affiniteit voor AI, regulering en compliance, daarbij hard nodig.

Jaja, dit gaat natuurlijk over mijn nieuwe cursus “AI in de praktijk: compliance en governance” die als elearning van start gaat per 1 februari. In tien hoofdstukken neem ik je via e-learning op unieke wijze mee in de materie, toets je interactief je niveau en werk je met échte casussen (en dus ook échte AI) om je begrip en beoordelingsvermogen te vergroten.

Compliance en AI, geloof me het is inhoudelijk leuk. Kijken hoe je transparante besluitvorming met een algoritme (sorry programmeurs) realiseert, hoe je datasets op bias naloopt en hoe je omgaat met de milieu-impact van AI. Maar ik snap best dat het saai is om alleen abstracte cases te oefenen.

Daarom deze game-opzet met Juinen: jij gaat als AI Compliance Officer van de gemeente aan de slag, en je krijgt cases van burgers en bedrijfsleven. Of van de gemeente zelf, in bijvoorbeeld deze interactieve video-oefening waarbij je de burgemeester en wethouder moet overtuigen van het belang van het juridisch borgen van AI.

Doe je mee? We beginnen 1 februari, eigen tijd maar elke week moet je wel je casus af hebben anders komt Juinen niet op nummer 1.

Arnoud

11 reacties

 1. Juinen?

  Google Maps, waar ligt Juinen? 🙂

  “Google Maps can’t find Juinen”…

  Oh…

  Wikipedia, wat is Juiden?

  wikipedia: Juinen

  Ah! 🙂

  Maarre…

  Aangezien Juinen een denkbeeldig dorp is vraag ik mij opeens af of je die naam wel kunt gebruiken, aangezien deze een “artistiek bedenksel” is en geen echte plaats. Leuk, natuurlijk. Maar komen wij niet in problemen als we cases gaan ontwerpen hiervoor? Ofwel, hebben we wel toestemming om aan deze fictieve stad meer fictieve dingen toe te voegen?

  Kortom, ik vind het wel leuk bedacht maar het is ook een mooi voorbeeld van hoe auteursrechten soms leuke initiatieven aardig kunnen verknoeien… 🙂 Maar goed, Arnoud is een expert op dit gebied dus dat zit wel goed. 😉

  1. Zelfs ‘Doe Maar’ trad ooit eens op in Juinen!

   ‘leek Juinen financieel maar meer op Dallas… oehoehoehoeeeee….’

   Wat was dat toen een briljant TV-concept, sindsdien door niets ook maar tot in de verste verte benaderd…

   1. Maar daarom is het zo handig dat we in Nederland kunnen praten over KI en AI door elkaar, waarbij de ene de afkorting is van een Nederlandse term en de tweede de afkorting van een Engelse term, en we toch weten wat we bedoelen. “Door deze nieuwe AI kan de KI nog efficiënter ingezet worden bij ons boerenbedrijf.”

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.