We moeten het even hebben over mijn nieuwe layout

Sinds gisteren heb ik een nieuw thema geïnstalleerd, want laten we eerlijk zijn: het oude was echt wel aan vervanging toe.

Het nieuwe thema heet ‘Analog’ en met wat tweaks past het best aardig bij mijn laatste boek. Een beetje retro, een beetje opvallend, ik ben er erg tevreden over.

Tevens heb ik de caching plugin maar eens uitgeschakeld, gezien de capaciteiten van hoster Savvii zou dat best moeten kunnen en het zou veel klachten opleveren.

Ik ben een blockquote en ik doe gek.
Natuurlijk zal er nog het nodige mis zijn, dus wie rare dingen ziet: zet ze in de comments. Meest behulpzame tip (hint: zien jullie ook iets raars aan deze alinea) krijgt een gratis exemplaar van mijn boek.

Update (5 juli): Met dank vooral aan Leshy (die dus een boek krijgt), het nodige opgelost/verbeterd/aangepast:

 • Font-sizes geharmoniseerd
 • De formatting na een blockquote is gefixt
 • Menu bovenin is nu compacter
 • Favicon is hersteld
 • Drie diep geneste comments is nu de max
 • Dubbele blokken rechts verwijderd, we hebben nu alleen boek + comments + ICTRecht
 • Styling van comments gaat nu beter
 • Het plussen ziet er weer normaal uit
 • Uitleg van werkende handige HTML teruggezet.
 • Contentblok is nu 65% tegen sidebar 35% ipv 55/45
 • Categorielijst opgeschoven naar direct onder de titel
 • Raar rood blokje weg in de comment lijst
Nog te doen:
 • Zoekgleuf in het hoofdmenu integreren
 • Apart rechtsmenu item voor berichten met laatste reacties
 • Toevoegen aantal reacties bij “Geplaatst op” in hoofdmenu
 • Mouseover in hoofdmenu toont een “verboden” symbool
 • Maximale breedte van rechtermenu instellen zodat hoofdkolom breder kan worden
 • Overlap van datum+tijd comments met comment text, ik zie nog niet waar dit aan komt.
 • Definitieve keuze lettertype + hosting van font
 • Door laten lopen van nummers van comments ipv per draadje opnieuw
Wie nog meer dingen heeft, ik blijf me aanbevolen houden.

Arnoud

82 reacties

 1. Geen idee hoe nuttig het is, maar de alinea die je noemt staat niet in een p tag. Daarom valt de styling terug naar de stijl op de body tag.

  Ik mis in het nieuwe thema trouwens ook de instructies voor HTML in comments. Als ik hier niet eerder was geweest zou ik verwachten dat ik Markdown kon gebruiken oid.

   1. Dat is meestal niet een ding met het thema zelf, maar met de tekst editor. Misschien een kwestie van een extra enter na de blockquote?

    Qua fonts trouwens, er zijn een aantal opties die monospaced lijken maar dat niet zijn. Ik ken bijvoorbeeld Input met een sans versie, maar die is betaald voor webgebruik. Een ander alternatief is iets als <a href=”https://github.com/belluzj/fantasque-sans>Fantasque, open-source, wel echt monospaced maar een stuk makkelijker te lezen.

    1. Right, ik mis duidelijk ook de previews omdat ze een stuk lager komen nu. Kon je trouwens ooit niet comments nog binnen vijf minuten bewerken? Die optie zie ik niet meer. Voel je vrij om m’n missende /a tag toe te voegen…

 2. inderdaad erg wennen; beetje kruising tussen de oude macOS versies, tiepmachines en het 1-april-libresse thema van tweakers.

  l (L) en 1 (cyfer) zien er in dit lettertype hetzelfde uit. O en 0 gaan wel goed.

   1. Ik zie ook de datum over de eerste regel van de reactie vallen. Browser is Firefox; in Chrome en Edge gaat het wel goed. Die twee plusjes onder elkaar bij Nuttige reactie zie ik in alle drie de browsers (wat niet zo gek is, want het plaatje is opgebouwd uit twee plusjes).

   2. Hierbij een screenshot: https://imgur.com/a/IAVyb2Q

    Ik gebruik ook chrome.

    Bij het plaatsen van deze reactie viel mij ook op dat de “>_ Reactie annuleren” tekst ook over andere tekst heen kan vallen: https://imgur.com/a/4kReqto Dit krijg ik als ik het browser scherm niet full-screen doe. In plaatst daarvan heb ik hem alleen in de linker helft van mijn scherm (3440×1440).

    Ook zie ik in de preview dat het deel van mijn comment met een link erin een groter lettertype krijg als ik een enkele enter doe ipv een dubbele na een zin waarin een a href link staat.

    1. Dank voor de screenshot, ik moet daar induiken want ik snap niet waarom het misgaat. Idem voor de ander eoverlappende teksten.

     De lettertypes komen door het al dan niet invoegen van een <p> tag rond de tekst. Dit is iets diep in WordPress, mogelijk heeft het te maken met de classic editor die ik gebruik. Ook hier kom ik op terug.

 3. Even wennen! En met wat aanpassingen in styling komt dit helemaal goed.

  Fijn dat die cache nu weer uit staat. Want dat werkte inderdaad niet goed. Hoewel dat met een instelling misschien wel naar behoren had kunnen werken. Maar uitschakelen is nog makkelijker.

  1. Opmerkingen over de layout: – “>_ Beantwoorden” staat over “Nuttige reactie, +1!” heen. – De knop “Reactie plaatsen” bij het formulier op een artikel pagina, en “Reageer nu!” op een artikel pagina en de homepagina bij een artikel, geeft de muiscursor niet de vorm die aangeeft dat je kan klikken. Alleen de class ‘wp-element-button’ toevoegen werkt al. – Op de homepagina, in de grote lijst met meerdere artikelen, vind ik “>_ n reacties” bijna meer bij het artikel daaronder vallen dan daarboven. – De twee [+] icoontjes voor “Nuttige reactie” was al genoemd. – En ik zie niet iets heel bijzonders aan die ene alinea. Maar het lettertype van die ene alinea is beter dan de teksten in p-tags, zoals al was genoemd. – De laatste regel die je in een comment aan het schrijven bent staat in een p-tag en heeft daardoor ook een andere opmaak dan de rest.

    • Argh. Waar is mijn zorgvuldige opmaak gebleven! Alle regel-eindes zijn verwijderd!

    • En bewerken kan blijkbaar ook niet meer?

    • Oh; en misschien weet ik nu ook waarom de cache problemen gaf: Na het verzenden van een reactie, zie je die reactie nog niet meteen. Als voorheen op dat moment de cache wel werd bijgewerkt, zou dat het probleem kunnen zijn.

 4. ‘Nuttige reactie’ heeft een veel grotere lettergrootte dan ‘Beantwoorden’, en als je beiden selecteert valt ‘Nuttige reactie’ er overheen zodat een deel van ‘Beantwoorden’ wegvalt. Weet niet hoe spannend het is, maar als het mogelijk is ‘Beantwoorden’ links en ‘Nuttige reactie’ op dezelfde regel rechts uit te lijnen, zou dat denk ik ideaal zijn.

  1. In de balk aan de rechterkant op de hoofdpagina lijkt trouwens het nodige dubbel te staan.

   • Blok met zoekbalk met boekadvertentie eronder
   • Blok met laatste reacties
   • Blok ‘Van de ICTRecht blog’
   • Blok met zoekbalk
   • Blok met niets
   • Blok met boekadvertentie
   • Blok met laatste reacties
   • Blok met laatste weblogberichten (met zo te zien dezelfde links als in ‘Van de ICTRecht blog’)

   Daarnaast bevatte de oude layout in de laatste reacties niet de reacties zelf, maar de vijf laatste blogs waarop gereageerd was. Vond ik persoonlijk fijner dan dit. Is het een optie om dat blok aan te passen of toe te voegen?

  1. Excuses daarvoor. Het blijkt dat het theme niet goed geconfigureerd is met één centrale setting voor het font, en dat ook de font sizes nogal afwijken. “Nuttige reactie” komt uit een plugin die weer niet compatibel is met het theme, dus daar is überhaupt geen styling voor.

 5. Twee dingen die me zo snel opvallen (naast wat door anderen al genoemd is):

  • Er is vrij veel verticale witruimte in het menu bovenaan de pagina. Dat zou compacter kunnen.

  • In de footer is het invoerveld “Zoeken…” te ver naar links uitgelijnd en staat nu strak tegen de rand. De knop “Zoeken” staat een beetje eenzaam net naast het midden.

  Ook sluit ik me aan bij de commentaren over de verschillende lettertypes en groottes. Dat doet het er wat onrustig uitzien.

 6. Op Firefox 115.0 – Ubuntu 22.04 Wat niet werkt: – De favicon op https://blog.iusmentis.com/favicon.ico geeft een 404 – De link naar de categorie van die bericht (https://blog.iusmentis.com/category/nieuw-iusmentis/) heeft een 301 redirect die niet werkt Kan beter: – Het inputveld voor zoeken in de footer is compleet links tegen de border aan uitgelijnd en een beetje klein, de button zelf is gecentreerd, zou beter zou om beide gecentreerd te hebben. (Zie screenshot: https://i.ibb.co/PNxJSw3/ius.jpg) – De zoekinterface aan de rechterkant, ik vind zelf de label met “Zoeken” een beetje dubbel als er ook als “Zoeken” op de button staat. – Het inputveld “Site” bij het plaatsen van een reactie, ik vind zelf “Website” als label de lading beter dekken. – Ik zou persoonlijk het kopje “Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *” onder de inputvelden zetten in plaats van nu als aparte sectie in een paragraph tag met borders boven de textarea. – De Beantwoorden anchor tag valt deels over de “nuttige reactie” anchor tag heen (Zie screenshot: https://i.ibb.co/8sVJK9N/ius2.jpg) – Ik zie twee icoontjes met een “+” voor de nuttige reactie (Zie screenshot: https://i.ibb.co/8sVJK9N/ius2.jpg), moet dit er eentje zijn?

 7. Ik zie geen nieuwe layout, “alleen maar” een opschoning (minder dubbele tekst en meer ruimte tussen elementen), maar ik heb wel zo’n bruin vermoeden waarom dat zo is.

  Het overzicht “De laatste berichten”, op www. /, dat al kuren vertoonde, is nu wel grotendeels kapot, merkwaardig genoeg al in de broncode. Ik kan alleen maar vermoeden dat javashit daar dan weer iets van moet bakken, maar ja, daar doen fatsoenlijke lui natuurlijk niet aan, dus ik laat het maar even weten 😉

 8. Feit dat je de caching plugin hebt uitgeschakeld maakt het voor mij al een verbetering.

  Maar er gaan nog wel wat dingen mis. In het voorgaande artikel wordt het font ineens heel groot na een blockquote. Ik zie nu in de preview van dit artikel ook dat het niet goed gaat met de font sizes, ook zonder blockquote.

  1. Weet je zeker dat de caching goed is uitgeschakeld? Ik moest op refresh drukken om mijn eigen reactie te zien.

   Bij “Nuttige reactie +1” (overigens ook weer in font size groot) staan twee plus icoontjes. En nul min icoontjes.

 9. O, en dan maar een behulpzame tip (je boek hoef ik niet, geef dat maar aan het Rode Kruis): de threading is vast nog steeds stuk voor posters met normale browsers, dus doe eindelijk daar eens wat aan! :X

  (Als ik het mis heb, zien we het nu en krijg jij mijn verontschuldigingen.)

 10. En nu merk ik op dat de datum na “Geplaatst op” meteen wordt herhaald, zonder spatie o.i.d. ertussen.

  Zo, en nu heb je wel genoeg werk van me =)

  (Laat me nog even weten wat het Rode Kruis van jouw boek vondt.)

 11. De lettertypes zijn een beetje chaotisch. Klein font hier, groot font daar. De layout heeft nog wel wat aanpassingen nodig. En de sidebar rechts is een beetje groot en storend. Verder, leuke GeenStijl kleuren. 🙂 Is dat geen handelsmerk-inbreuk? 😛

 12. Wat opvalt is dat er nu 2 blokken met laatste reacties aan de rechterkant zijn.

  Wat betreft de opmaak na een blockquote valt het op dat de p-tag vroeger ook al ontbrak. Aan het einde van de paragraaf in de foute opmaak staat een lege p-tag, maar niet tussen twee blockquotes. Mijn vermoeden is dan dat er een html syntax checker tussen zit die een afsluitende p-tag toevoegd voor een blockquote en aan het einde van de paragraaf waar de afsluitende p-tag staat, juist een p-tag toevoegt, omdat die anders ontbreekt.

  Ik weet niet wat de opmaak wordt bij een blockqoute in een reactie.

  1. Nog een kleine aanvulling. In reactie die in het verleden zijn toegevoegd is te zien dat in die reacties hetzelfde probleem optreedt met de paragraaf na een citaat. En hier is te zien dat als een citaat uit meerdere paragrafen bestaat, de volgende paragrafen binnen dat citaat wel weer een p-tag krijgen, en dus een andere opmaak.

 13. Ik moet nog even wennen, wat codetaal is voor ‘ik vind het nu nog niets’. Dat “Nuttige Reactie, +1!” met 2 plusjes ervoor staat wel wat lelijk.

  Daarnaast is in het beginscherm van mijn browser (Chrome) jouw icoon van de website vervangen door het icoon van Reddit.

 14. Ok, op jacht naar het gratis exemplaar van je boek 😉

  Na een blockquote wordt het font groot omdat zowel de blockquote als wat daarna komt niet onderdeel zijn van de

  .

  De structuur is als volgt:

  blabla

  blabla
  tekst na de blockquote

  inderdaad, daarna komt een lege paragraaf, dus die tekst staat ervoor in plaats van erin

  De quick (maar dirty) fix is natuurlijk om de font-size: 13px niet alleen aan de p tag te koppelen, maar ook aan div.comment-content en div.entry-content.

  Die twee plusjes is een background image op .uprs-like-comment, en het lijkt een sprite. https://blog.iusmentis.com/wp-content/plugins/like-comments/images/icon-plus.png Daar is waarschijnlijk de bedoeling dat er iets gecropt wordt afhankelijk van of de user het comment al geliked heeft, maar dat werkt (dus) niet.

  Als je

  .uprs-like-comment { font-size: 9px; }

  toevoegt dan zie je nog maar 1 plusje, en verdomd, dan komt er een supermooi “on hover” effect tevoorschijn.

  1. Oh crap! HTML tags worden gesloopt in plaats van ge-escaped. En ik kan niet meer editen (dat is wel een gemis!)

   Even opnieuw.

   Na een blockquote wordt het font groot omdat zowel de blockquote als wat daarna komt niet onderdeel zijn van de <p> tag.

   De structuur is als volgt:

   <div class=”entry-content”>   <p>blabla</p>   <blockquote>blabla</blockquote>   tekst na de blockquote   <p></p>   <p>inderdaad, daarna komt een lege paragraaf, dus die tekst staat ervoor in plaats van erin</p> </div>

 15. Ik vind het nieuwe thema persoonlijk niet mooi, maar dat vind ik niet belangrijk. Wat wel belangrijk is: een van de VELE, VELE technische mankementen op de site (ik had al een notitie staan om er een inventarisatie van te publiceren, gelukkig nog geen tijd voor gehad) lijkt spontaan verholpen: in het lijstje met reacties rechts gaan de links ook echt naar die reactie! Eerder gingen ze naar het begin van alle reacties, zodat je alsnog zelf moest gaan zoeken.

  Nu nog een lijstje met de recente artikelen, dat was ook al jaren kapot, maar nu zie ik het helemaal niet meer.

  1. De letters van de reactie zijn erg vet, dat vind ik niet fijn.

   Dit post ik tevens om te zien of ik niet meer ELKE keer opnieuw mijn credentials moet invullen. Helaas, die bug is er nog steeds, wordt niet onthouden. Drie overbodig toetsaanslagen om het via de historie toch op te halen. Dat heeft vroeger, jaren geleden, wel gewerkt. Langzaam is de site technisch steeds verder achteruit gegaan. En inhoudelijk op hetzelfde hoge peil gebleven. Beter zo dan andersom natuurlijk, maar toch.

 16. De artikeltekst doet helaas ook mee aan die gekke mode om alles grijs op witte achtergrond te maken. In dit geval valt het mee: #404040; is nog redelijk zwart, er zijn mensen die #666 of iets in de 9 gebruiken, dat is helemaal verschrikkelijk onleesbaar. Ik zeg: witte achtergrond, dan de tekst ook helemaal zwart! Dus #000.

 17. Toen ik jaren geleden eens wat met WordPress experimenteerde (omdat mijn site heel traag door Google werd opgepikt, maar dat is allang verholpen) gebruikte is vrijwel ongewijzigd een standaard thema, en dat werkte eigenlijk meteen goed. Nog wel, zie ik: https://rudhar.wordpress.com/ . Of het mooi is, valt over te twisten, maar er is in elk geval rechts een werkend lijstje met recente artikelen, en daaronder ingedikt per maand.

  Maar het onthouden van e-mail, naam en site bij volgende reacties, dat doet-ie bij mij ook niet. Raar. Via een cookie of zo (mag gewoon, is functioneel) moet dat technisch toch een fluitje van een cent zijn?

 18. Ik vond de oude layout altijd wel wat hebben, zo’n lekker ouderwetse blog-stijl uit de begindagen van het Internet.

  Dat gezegd hebbende, vind ik de nieuwe layout zeker fris ogen, en met wat aanvullend werk kan het zeker prima dienst doen. Ik heb zelf snel even een user stylesheet aangemaakt voor een redelijk aantal ‘quick fixes’. Ik zal de inhoud hieronder delen. Eén en ander zou zeker netter en uitgebreider moeten/kunnen voor implementatie, en er zijn zeker nog aanvullende aanpassingen denkbaar. Doe er je voordeel mee!

  @import url(‘https://fonts.googleapis.com/css2?family=DM+Mono:wght@400;500&family=DM+Sans:ital,wght@0,400;0,700;1,400&display=swap’); body {font-family: ‘DM Sans’, sans-serif;} .site-title, .main-navigation, .posted-on, .cat-links, .comments-link, aside h2 {font-family: ‘DM Mono’, monospaced;} aside h2, .posted-on time, :is(.cat-links, .comments-link) a {font-weight: 500;} .main-navigation .menu > li > a {font-weight: 300;}

  Je gaf aan eerder een wat retro-/computer-achtig lettertype te willen gebruiken. Op zich zijn DM Mono en Sans, verkrijgbaar via Google Fonts, een leuke combinatie. Mono is de lekker retro monospaced versie, Sans de prima leesbare sans-serif voor de lopende tekst.

  .site-branding {padding: 10px 40px 20px;} .site-title {font-size: 3em;} #primary-menu {padding-top: 0;} .main-navigation {padding: 0 40px;}

  De header en het menu hebben nu nogal veel witruimte en nemen redelijk wat ruimte in voor weinig content. Gezien de stijl en duidelijke afbakening zou dit wat minder kunnen om meer ruimte voor inhoud over te laten.

  .content-area {padding-top: 2em;} .entry-title {margin-bottom: 0.25em;} .entry-content + .entry-footer, h2:first-child {margin-top: 0;}

  Wat fixes voor horizontale ruimte die soms te veel, soms iets te weinig is.

  .entry-title, .entry-title a {color: #ea5398;} blockquote {border-color: #f78da7; color: #555; margin: 1em 1.5em; font-size: 0.9em;} .respondcta {text-align: right;} .respondcta button:hover {background-color: #f78da7; color: #fff; text-shadow: unset;}

  Mooi roze is niet lelijk; ik zou de roze accent-kleur hier en daar terug laten komen op de pagina. Titels van artikels, de lijn naast de blockquote, en de ‘Reageer nu’ knop wanneer je je muis er overheen beweegt zijn allemaal goede kandidaten voor wat extra kleur. Ook zou ik de ‘Reageer nu’ knop rechts uitlijnen, zodat hij in hetzelfde gebied staat als de link met het aantal reacties.

  .wp-block-media-text__content {padding-left: 0 !important;} .wp-block-latest-comments__comment-meta {margin-left: 0 !important;} .wp-block-latest-comments__comment-excerpt {margin-left: 0.5em !important;} .wp-block-latest-comments__comment-excerpt p {line-height: 1.5;} .wp-block-latest-comments__comment-author {font-weight: 700;}

  Wat fixes voor de blokken in de zijbalken – voornamelijk verwijderen van de horizontale inspringingen.

  p {font-size: inherit;}

  Zet de lettergrootte van paragrafen naar wat er via de body-tag is gezet. Zo kun je de font-grootte beter centraal aanpassen en heb je minder last van verschillende lettergroottes.

  .entry-footer {border-top: none; border-bottom: 2px dashed #000; margin-bottom: 3em;}

  Zet de gestreepte lijn onder de footer, in plaats van erboven. Zo verschijnt hij tussen verschillende artikelen en grenst hij deze beter van elkaar af. Nu lopen de reacties en header van het volgende artikel een beetje in elkaar over.

  input[type=”text”], input[type=”email”], input[type=”url”], input[type=”password”], input[type=”search”], input[type=”number”], input[type=”tel”], input[type=”range”], input[type=”date”], input[type=”month”], input[type=”week”], input[type=”time”], input[type=”datetime”], input[type=”datetime-local”], input[type=”color”], textarea {font-weight: normal;}

  Snelle fix om tekst in tekstvelden niet standaard vetgedrukt te maken.

   1. DM Sans en Mono zijn als het goed is beschikbaar onder de Open Font License, waarmee je ze zelf zou kunnen hosten. Het is uiteraard maar een suggestie, je kunt uiteraard ook voor een ander lettertype kiezen of de huidige behouden 🙂

    En een snelle oplossing voor een ander klein punt dat ik al vaak genoemd heb zien worden en ook zag toen ik mijn eerdere reactie plaatste: het dubbele plusje voor ‘Nuttige reactie +1’ (er staan twee plusjes omdat er één plaatje is met een licht plusje voor standaard weergave, en een donker plusje voor wanneer je over de link beweegt. Het plaatje wordt alleen niet juist aangepast aan de grootte van de link).

    .uprs-like-comment {display: inline-block; padding: 0 0 0 1.4em !important; font-size: 0.9em; line-height: 1; background-size: auto 2em !important;}
 19. Zo even wennen maar dat komt goed!

  mijn functionele feedback: – Ik mis de favicon – De opbouw van de comments neemt heel veel ruimte doordat de naam, datum, beantwoorden en nuttige reactie allemaal op een nieuwe regel staat. Misschien kunnen naam en datum op dezelfde regel en beantwoorden en nuttige reactie? – Zoals te zien heeft een comment verschillende stijlen

  • De site heeft vrij veel verschillende fonts (font, size, etc)

  En nog een standaard testje met vreemde tekens: üëé ?

 20. Ik heb de site nog eens geprobeerd te gebruiken, maar ik vind het nieuwe thema rommelig. De oude layout had zo’n lekker retro gevoel, dat voelde als vanouds. Het enige positieve nu vind ik het lettertype als je een reactie tikt. Nog een concrete suggestie: Het formaat en de plaatsing van die “nuttige reactie, +1!”. Dat zit te dicht onder “Beantwoorden”, en die twee plusjes ervoor ziet er raar uit.

 21. Er is op de PC wel erg veel witruimte, amper tekst ‘above the fold’. Op mijn 1440px scherm zie ik zonder scrollen een whopping 10 regels (niet alinea’s) tekst. Komt natuurlijk ook omdat dit vanuit haar aard een kort artikel is – andere artikels lezen prima.

  De reacties hebben voor mijn gevoel hetzelfde. Na een pagedown nog eens wel 13 regels inhoud. Je zou haast denken dat je van het aantal ads per pagina moet leven 😉 M.i. moet de aandacht gaan naar de tekst, niet naar de pagedown-toets of het scrollwiel.

  Maar goed, dat schijnt het afgelopen decennium zo te horen, ik zal oud worden correctie zijn.

  De tweaks van de afgelopen uren maken het al zeker beter, rustiger.

 22. Random reacties, puntjes: *Werkt goed op mobiel *Blij dat ik een 32″ monitor heb want op PC neemt de rechterkolom heel veel leesruimte weg *Beantwoorden en nuttig staan te dicht op elkaar geplakt *Cijfers bij de reacties maken het rommelig (hebben die een FRIST! functie oid?) *ea5398 heeft wel wat 😀

 23. Ik zie dat de opmaak issues vandaag zijn opgelost.

  De nieuwe layout is niet mijn smaak (maar dan zou dit blog zwart met groene monospaced font zijn, ook niet iedereens cup of tea), maar gelukkig gaat het om de inhoud 🙂

 24. Update (5 juli): Met dank vooral aan Leshy (die dus een boek krijgt), het nodige opgelost/verbeterd/aangepast:

  Font-sizes geharmoniseerd De formatting na een blockquote is gefixt Menu bovenin is nu compacter Favicon is hersteld Drie diep geneste comments is nu de max Dubbele blokken rechts verwijderd, we hebben nu alleen boek + comments + ICTRecht Styling van comments gaat nu beter Het plussen ziet er weer normaal uit Uitleg van werkende handige HTML teruggezet. Contentblok is nu 65% tegen sidebar 35% ipv 55/45 Categorielijst opgeschoven naar direct onder de titel Raar rood blokje weg in de comment lijst

  Nog te doen:

  Zoekgleuf in het hoofdmenu integreren Apart rechtsmenu item voor berichten met laatste reacties Toevoegen aantal reacties bij “Geplaatst op” in hoofdmenu Mouseover in hoofdmenu toont een “verboden” symbool Maximale breedte van rechtermenu instellen zodat hoofdkolom breder kan worden Overlap van datum+tijd comments met comment text, ik zie nog niet waar dit aan komt. Definitieve keuze lettertype + hosting van font Door laten lopen van nummers van comments ipv per draadje opnieuw

  1. Je hebt de voorgestelde wijzigingen toegevoegd onderaan https://blog.iusmentis.com/wp-content/themes/analog/style.css?ver=6.2.2

   Dit is een hele verbetering. Twee dingen: – Het css-bestand wordt uitgeserveerd met “Cache-Control: max-age=315360000” en “Expires: Thu, 31 Dec 2037 23:55:55 GMT” headers. De cache wordt pas bijgewerkt bij ctrl-f5 (een gewone f5 is onvoldoende). Je Kunt de wijziging geforceerd doorvoeren door de url te wijzigen (bv. door ver=6.2.2 te wijzigen in ver=6.2.2a). – Bij het copy-pasten heb je het verkeerde quote-symbool overgenomen bij input[type=”text”] enz. Die css-regel doet nu dus niks.

 25. Wat nog ontbreekt t.o.v. vorige layout; ‘{n} reacties’ in de ondertitel als link, naar #comments van artikel.

  Mobiele telefoons vanaf 2024 niet meer in het klaslokaal toegestaan Geplaatst op 13 juli 2023 in Regulering, 5 reacties

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.