Planet – 10 misverstanden over Windows-licenties

Zaterdag in Computer Planet: 10 misverstanden over Windows-licenties

Dat je een legitieme versie van Windows hebt, wil niet zeggen dat je er mee kan doen wat je wil. Deze Lezersvraag gaat over de spreekwoordelijke kleine lettertjes die nauwelijks iemand leest; tien misverstanden over Windows-licenties.
Wie bij aanschaf van Windows dacht, “mooi, dan kan ik vanmiddag hier eens lekker aan gaan knutselen”:
Als je Windows aanschaft, koop je het recht om de software te mogen gebruiken. Het intellectueel eigendom blijft in handen van de softwareontwikkelaar – in dit geval Microsoft. Dit betekent onder andere dat je software niet mag wijzigen en vervolgens doorverkopen.

Microsoft heeft zelf ook een gids over (il)legale software: Wat is softwarepiraterij?. De voorwaarden van de diverse producten zijn online in te zien. Wie niet als hobby het lezen van EULA’s heeft, kan het zichzelf makkelijker maken met de EULAlyzer.

Zeer behulpzaam is ook Microsoft’s Laat mij enkele voordelen zien van illegale software.

Arnoud

Eén reactie

  1. Jammer dat dit artikel niet meer terug te vinden is bij Planet. Als zij het niet publiceren, mag je dan zelf herpubliceren als auteur? (of was het enkel voor de papieren publicatie, en mag je sowieso niet dezelfde tekst online gebruiken?)

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.