Hoe bewijs je internet-oplichting?

In september 2006 werden op markplaats.nl o.a. X-box 360 Premium pakketten, Sony PSP’s en Ipods te koop aangeboden. Eerst betalen, dan zou het product opgestuurd worden. Helaas voor de kopers ging het in dit geval niet om een bona fide aanbod, maar om “één of meer listige kunstgr(e)ep(en) en/of een samenweefsel van verdichtsels”. Oplichting dus.

Meestal is het lastig om iemand op te sporen als hij via Internet dingen uithaalt. Bij oplichting ligt dat iets anders. Je moet uiteindelijk wel het geld krijgen van je slachtoffers, anders heeft het niet zo veel zin om iemand op te gaan lichten. Nu kun je natuurlijk zeggen -zoals de verdachte hier ook deed- dat je van niets wist maar tot je verbazing ineens allemaal bedragen overgemaakt kreeg. Dat kan op zich, alleen zou je dan mogen verwachten dat je dat terug gaat proberen te storten. Als je het dan uitgeeft “aan leuke dingen”, roep je de verdenking over je af dat je te kwader trouw bezig bent.

Bovendien is er nog het IP-adres. De politie kan aan de hand van IP-adres en datum/tijdstip bij de provider opvragen welke persoon hier gebruik van maakte:

Uit het mailcontact, voorafgaand aan de koop van een XBOX pakket door een van de slachtoffers, is gebleken dat de verkoper onder het hotmail adres [adres] gebruik maakte van een IP adres 89.98.17.252. Blijkens een algemeen proces-verbaal d.d. 11 december 2006, is dit IP adres van de provider Chello gekoppeld aan het woonadres van verdachte te weten [adres en woonplaats].

Ook kun je het een en ander afleiden uit de tijdstippen van de oplichtingen versus de tijdstippen dat de verdachte een eerdere gevangenisstraf wegens oplichting uitzat(!).

Verdachte is eerder veroordeeld ter zake van oplichting op dezelfde wijze als thans aan de orde. De onderhavige oplichtingen zijn begonnen slechts enkele dagen nadat verdachte in vrijheid was gesteld na tenuitvoerlegging van een eerder opgelegde gevangenisstraf. De oplichtingen zijn vervolgens gestopt op het moment dat verdachte in verzekering werd gesteld voor de nieuwe feiten.

Alles bij elkaar genoeg bewijs om te concluderen dat de verdachte inderdaad degene was die achter de oplichting zat. In het vonnis werd hij dan ook veroordeeld tot 15 maanden cel en het betalen van een schadevergoeding aan de slachtoffers.

Arnoud

39 reacties

 1. ik heb ebay op de hoogte gebracht van grootschalige oplichting/verkoop op hun site

  zij doen daar niets tegen, en waarom niet om dat voor elke transactie betaalt word,en het gaat hier om zeker 10.000 transacties per maand wat vind u daarvan

 2. mijn moeder had zogenaamd een reis naar amerika gewonnen,jammergenoeg is zij nu voor al 600 euro opgelicht!!!deze prijs ging via summerbay in amerika en mijn moeder heeft haar creditcard nummer gegeven om de reis te mogen innen(stom ja idd)ze heeft nu haar card geblokkeerd bij haar bank,en die wisten haar te vertellen dat ze daar in de usa al meerdere malen geprobeert hebben om meer van haar rekening te bemachtigen…via spam heeft ze deze reis gewonnen dus een gewaarschuwd mens…

 3. Hallo

  Ik heb in november een site met allemaal mobiele telefoons gezien. Ik heb een bestelling gedaan en ik heb betalt via een overmaking. Nu is die site gesloten en de eigenaar reageerd niet meer.

  Ik denk dat ik ben opgelicht, eigenlijk weet ik het zeker.

  Wat kan ik er nog aan doen?

 4. op marktplaats zag ik een WIJ staan .dacht dat is niet duur.heb er opgereageerd en gevraagd of ze hem aangetekend wilden verzenden.dat wilden ze wel ,kon het geld overmaken en dat zouden zij hem versturen.had het geld zaterdag overgemaakt. en maandag 2 maart zouden ze hem versturen. heb wel de advertentie gekopieerd en opgeslagen in words .ik had er een raar gevoel bij .heb een week gewacht en niks ontvangen ,toen weer een mailtje gestuurd of ze mij een track en tracecode konden geven waar het pakje zich bevind.hoorde er verder niks van .toen ben ik gaan googlen op internet en schrok dat hij al veel meer mensen had opgelicht.heb marktplaats gister alles gestuurd van reacties van beide kanten en nou moet ik nog aangifte doen bij de politie.maar als je kijkt ook dat ze nog gewoon door kunnen gaan. dat is toch niet normaal dat zij zo kunnen doorgaan .

 5. Hoi,

  Ik vind het altijd zo vreemd dat er eerst “genoeg mensen” aangifte moeten doen. Elke oplichtingzaak is toch een wetsovertreding en dus strafbaar? Als ik ergens sta te wildplassen dan wachten ze toch ook niet tot er een man of vijf staan voordat ze je op de bon slingeren? Rare wereld is het aan het worden…

 6. Daar heb je op zich gelijk in. Het probleem zit hem in de capaciteit van de politie. Die kunnen niet elke zaak onderzoeken en geven daarom prioriteit aan oplichtingsgevallen met veel slachtoffers. Daar komt bij dat aangiftes voor oplichting ook wel misbruikt worden om een legitieme verkoper onder druk te zetten. Als meerdere ongerelateerde personen aangifte doen, is de kans klein dat er sprake is van een massale poging die verkoper in de problemen te helpen.

 7. helaas ben ik bang dat ook ik het slachtoffer ga worden van internet oplichting. Het lezen van dit forum heeft mij bang gemaakt. Ik heb eergisteren betaald via een internationale overboeking aan het bedrijf Panama-export voor een mini laptop. Als ik het nummer van de corp ingeef dan kom ik reactie tegen van mensen die opgelicht zijn. Het bedrijf wisselt momenteel wel e-mails met mij uit. Heeft iemand een idee hoe het beste verder te handelen. En als er sprake van oplichting is moet ik dan aangifte bij nederlandse politie doen of moet ik iets via bijvoorbeeld de FBI doen omdat de bank in newyork gevestigd is? Het corpnummer is hetzelde als het nummer van het hier genoemde actisfun

 8. Ultiem verlangen (erotisch spel) besteld en betaald via IDEAL bij perfectsex.nl (ookwel Sense NL).

  Na een week gebeld omdat ik de order nog niet binnen had, meneer 31-03-09 aan tel gehad. Per telefoon en mail bevestigs gekregen dat het woensdag 01-04-09 verstuurd zou worden en uiterlijk vrijdag 03-04-09 binnen zijn bij mij. Moest van groningen naar mijn woonplaats (nabij Tiel). Daarnaast vroeg ik aan hem waarom er niet op gestuurde emails gereageerd werd, als antwoord gaf hij mij, dat mijn emails in zijn spambox terecht waren gekomen. ?! Bood excuses aan. Ik zei dat ik het helemaal niet erg vond als het bezorgen langer zou duren, dan de aangegeven 3 werkdagen, maar dat ik het wel fijn had gevonden, daarvan op de hoogte gebracht te zijn. Hij gaf akkoord en bood opnieuw excuses aan.

  Die maandag erop gebeld, voicemail ingesproken dat ik reactie wilde op mijn vraag. Geld terug of spel alsnog laten bezorgen. 2 email gestuurd (maar komen toch in zijn spambox waarschijnlijk).

  Gebeld, geen voicemail meer maar een vrouwenstem, na 4 keer overgaan toon welke zegt dat t nr op dit moment niet bereikbaar is en de vraag om later nogmaals te bellen.

  Fax gestuurd, ontvangstbevestiging, geen reactie.

  Uiteindelijk eregisteren een brief verstuurd met de vraag om reactie. Ook hierop tot op heden, geen reactie.

  En! Nog steeds geen spel.

  Het betreft hier een gedane IDEAL betaling van incl verzendkosten 39,90 euro. Het is maar 40 euro denken jullie, maar voor mij veel geld. De website kwam betrouwbaar over, niets slechts over de website op internet te vinden, betalen via IDEAL, wat kan er misgaan dacht ik.

  Mijn vraag wat ik kan doen, heb inmiddels online aangifte bij de politie gedaan, maar of deze daadwerkelijk wat gaan doen? Geen idee…

  Wie kan mij verder helpen? Wie is ook door deze website gedupeerd?

  Groet Diana

 9. beste mensen,wie denkt dat de politie bij oplichting gelijk een opsporing gaat doen.jammer dat is dus niet zo.ik en meerdere slachtoffers zijn ook opgelicht door een zogenaamde webshop,aangiftes,gegevens van de persoon waar het geld op was gestort.etc etc ..krijg je een brief na 4 weken,dat er te weinig info was deze zaak verder te onderzoeken…kij hoop is er wel geweest,maar niet iedere zaken worden dus vervolgd…ik heb alleen 1 tip…kijk dus gewoon goed uit wat je koopt en waar..eenmaal betaald via je bank..en je bent het kwijt,bij mij ging het toen over een betaalde xbox van 175 euro….en de personen hadden al zeer veel slachtoffers gemaakt,postbank deed niets,wisten wel dat er een fraude afdeling bezig was?? dus pas op!!

 10. Het gaat inderdaad niet altijd goed… Ik had schoenen besteld bij kidsshoes4you.com. Goed e-mail contact, vlotte levering, alleen zijn de schoenen een maat kleiner dan besteld (terwijl ik ook nog de voetlengte had doorgegeven!). Sindsdien is de site niet meer beschikbaar en wordt er niet gereageerd op mijn e-mails waarin ik om een oplossing vraag. Ik heb t? kleine schoenen gekregen waar ik dus niks mee kan!

 11. opgelet dames en heren die gebruik maken van een relatiesite!!!

  ik ben een vrouw en waarschijnlijk opgelicht door een man voor geld.

  men gaat te werk door een groot vertrouwen van je te winnen en zich voor te doen als je grote liefde, van daaruit komt diegene in een paniek situatie terecht en vraagt geld te leen, je krijgt t meteen terug als hij je ziet!! niet dus!!! op emotionele basis probeert men het!! hoe erg t ook is niet intrappen!!

  laat zn familie t maar opknappen.

 12. Hallo,

  Ik heb onlangs een merk zonnebril via internet gekocht. Ik heb het pakketje volgends afspraak ontvangen onder rembours ? 45,- euro. Toen ik het pakketje thuis open maakte zat er echter niet de bestelde zonnebril in. In plaats van het bestelde artikel vond ik een merkloze goedkopen zonnebril. Wat kan ik hier aan doen? Kan ik aangifte doen? Hoe krijg ik me geld terug?

  gr. P

 13. P, Klacht indienen bij de leverancier. Beleefd zeggen dat ze het verkeerde artikel hebben opgestuurd en vragen of ze alsnog het bestelde artikel willen leveren. (Je zult dan wel moeten aanbieden de geleverde bril terug te sturen.) Een leverancier die een reputatie heeft op te houden zal haar fouten proberen te herstellen. (Maar zelfs dan heb je geen recht op teruggave van je geld, alleen op “nakoming van de overeenkomst”.)

 14. Reactie op bericht van Dianne. Ook ik heb een bestelling gedaan op 17-06-09 bij perfect sex, weliswaar een klein bedrag bedrag 9.90 euro maar toch. Meerdere keren gebeld en gesproken met een medewerker en iedere keer werd er verteld het is onderweg. Ook een klacht ingediend bij http://www.thuiswinkel.org, maar kreeg te horen dat ze niet aangesloten zijn maar dat ze wel wilden bemiddelen. Deze mail heb ik pas van hun gehad dus wacht nog op antwoord, heel benieuwd wat daat uitkomt. Tot op heden in ieder geval nog geen pakketje mogen ontvangen. Zal in ieder geval ook maar een aangifte doen, hoe meer aangiftes ze krijgen hoe beter lijkt mij, misschien doen ze er dan wat mee. Ik baal er wel goed van al is maar een klein bedrag het gaat om het principe, ben in ieder geval de volgende keer wel wat voorzichtiger en check eerst of ze ergens bij aangesloten zijn. -edit Geen namen noemen van medewerkers alsjeblieft-

 15. ik ben dus ook opgelicht via internet -edit sitenaam niet vermelden graag- ik ben naar de politie gegaan om aangifte te doen, daar werd me verteld dat het een civiele zaak is en er geen aangifte gedaan kan worden er werd me geadviseerd om bij een rechtswinkel mijn verhaal te halen, krijg een email terug dat het geen zaak is voor een kort geding hoe is dit dan wel op te lossen? met een honkbal knuppel naar hengelo te rijden en daar wat ballen door het gebouw meppen word zo wel steeds verleidelijker met minstens 300 andere gedupeerde weet ik ook dat ik in een laatste geval niet als enige aan het honkballen zal zijn 😛

 16. Studenten kamer zoek website (een grote nog wel, das het enge er aan). “15 euro, en u kunt op alle kamers reageren”. Ik betaal 15 euro, en je kan nergens op reageren. Het zijn slechts links naar andere sites waar je weer zal moeten betalen om te reageren. Pure oplichting dus.

  Is er iets of iemand wat me zou kunnen helpen? Gelukkig staan er wel gewoon namen bij van de eigenaars dus mocht ik het echt niet terugkrijgen (ben nu in afwachting van reactie op mijn bericht naar de website) dan zal ik ze zeker zelf even een bezoekje brengen. Principieel wil ik dat geld terug al is het het laatste wat ik doe.

 17. domkoppen allemaal ga naar een winkel koop het en betaal

  word je ook niet opgelicht en anders via ideal of paypal bij betalen voor je iets hebt is vragen om opgelicht te worden het is schaamtelijk maar waar je kan het gewoon niet vertrouwen

 18. oplichter verhuurt koopwoning: Op site van kamerverhuur in Amsterdam had ik voor een chinese vriendin gereageerd op een kamer in een klein appartement in de -edit Geen adressen aub- Volledige beschrijving van kamer en appartement op de site. Heel wat emailtjes over en weer. Contract en voorwaarden per email toegestuurd gekregen. -edit Geen namen aub- We hebben helft van de borg, 400 euro,betaald (stom,stom stom!!) via Money Transfer en zouden de volgende dag de sleutel krijgen. Geld gestort, niets meer gehoord. Blijkt bij navraag om een koopwoning te gaan, eigenaar heet niet -knip- Heeft iemand dit ook meegemaakt?

  -Noot van de redactie: dit is een juridische blog en geen forum voor gedupeerden van oplichting-

 19. reactie voor Cindy: heb ook zoiets eens bij de hand gehad. Radar heeft goede procedure om zoiets aan te pakken. Er bestaat in Bep Stane van Amerika een artikel in de wet die bedrijven verplicht gekochte ‘vakanties’ te annuleren binnen een bepaalde tijd. Zoek op internet die procedure (bij Radar) en probeer via internet het adres en tel nr op te sporen. Moet lukken!Ik heb het geld teruggekregen!

 20. Er staan verschillende advertenties van aanbieders van thuiswerk met het beantwoorden van e-mails 30 euro voor het antwoorden van e-mails. moet je geld overmaken b.v. 27 euro voor de software. Deze websites vind ik erg verdacht ze hebben geen e-mail adres , geen kantooradres, geen telefoonnummer,geen priv? naam.

  Mensen let op ! Hier zit echt een luchtje aan, welk bedrijf betaald er nu 30,- euro per e-mail

 21. ach mensen we kunnen er hier uren over hebben,zelf ben ik gelukkig nog nooit benadeeld..maar weet uit ervaring van kennissen,dat de politie en justitie erg weinig aan dit soort zaken doet..daarom blijven die oplichters zo actief…zo kan iemand bv op mp 20 keer dezelfde telefoon verkopen,geld ontvangen,ebn niets versturen…ze weten toch wel,dat dit dus 20 civilele zaken gaan worden..en doe je geen aangifte dan is dat snel verdiend voor hun..en doe je aangiften,dan krijg je een brief met het verhaal dat er op dit moment geen aanknopingspunten zijn de zaak verder te onderzoeken…met andere woorden zoek het maar uit…ook je geld kun je via je bank dus niet terugvragen,ze geven ook geen namen of adres van de dader…nee dat is prive he…het is heel zimpel hier in nl….maak geen geld over aan bedrijven of mensen die je niet kent…zie je iets op mp,de grootste mafiasite van nl……ga bij de verkoper kijken,laat je niets wijmaken van alleen verzenden,want o ze hebben het zo druk….oma dood,zaak verkocht…betaal niets vooraf….en al die mooie forums kunnen helaas ook niets voor je doen,ja een mooie lijst met gedupeerde samenstellen,met stappenplaanen…maar dat brengt niet jou geld terug…..nee het kopen op internet,is net rus roulette……en 5 op de 6 is zijn geld kwijt….en -knip houd het wel inhoudelijk alsjeblieft-

 22. Ik heb een paar weken geleden een Zumba DVD besteld op marktplaats. Ik heb wel betaald, maar nog steeds niets ontvangen. Ik wordt met allerlei smoesjes aan de lijn gehouden, en de laatste week reageert de adverteerder helemaal niet meer. -edit Arnoud: dit is een juridische blog en geen discussieforum over praktijkgevallen van oplichting. Geen adresgegevens posten aub-

 23. Ik ben 2 maanden geleden opgelicht door een persoon op Marktplaats. Nadat deze persoon mijn geld in ontvangst heeft genomen heb ik nooit iets mogen ontvangen. Na met moeite aangifte gedaan te hebben komt het erop neer dat de politie helemaal niets doet.

  De bank van de oplichter gebelt en brieven gestuurd zonder resultaat. Advocaat proberen te regelen, maar het gaat om een te gering bedrag. Na wat zelf onderzoek ben ik erachter gekomen dat deze persoon woont op een adres waar ook een Tamil Rebabilitation Organisation gevestigd zit.

  -edit: kom nou- Na al deze informatie te hebben gegeven aan de politie heb ik nog steeds mijn geld niet terug.

  Politie leek mijn melding ook niet serieus te nemen, en ik kan niets meer doen om recht te krijgen.

  Deze tips over internet oplichting zijn leuk, maar in werkelijkheid is er niemand die gedupeerden kan helpen!

 24. Wij zijn ondertussen ook opgelicht. internet fraude. ik had een advertentie geplaatst om een bijverdienste te zoeken. er waren twee financiele instellingen die gereageerd hebben uit de VS. ondertussen hebben we 1000 euro betaald aan transfer kosten, maar zowel ons geld als het geld voor een zogenaamde lening zien we nooit terug. alles lijkt zo echt. je mailt, belt en zelfs het adres klopt. en ze leggen het allemaal zo mooi uit. de politie is ingelicht maar daar horen wij niets meer van. een pv opmaken, en dat sturen zij alles door naar de dienst internet criame. maar als er rond die mensen niet teveel klachten zijn binnen gekomen, horen of zien wij er nooit iets van terug. ondertussen heb ik op inetenet een site gevonden die mensen helpen bij oplichting. zij sporen de mensen op, en helpen de slachtoffers verder. ik hoop van harte dat zij ons verder kunnen helpen. het idee dat wij zo stom hebben kunnen zijn is moeilijk. en dat de oplichters iedere dag duizende mensen kunnen armer maken zonder gestraft te worden, is echter ongehoord. zot wordt je ervan. dus mensen, reageer nooit op een geld aanbod van het buitenland of internet, nooit op een prijzenpot enz. inlichtingen nemen voor je de stap zet haalt niets uit want alles klopt altijd zo genaamd dan toch. gewoon niet reageren. wij hebben onze les wel geleerd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! internet is de toekomst maar is ook een gevaarlijke ziekte geworden van vele mensen

 25. Ik vraag me af of het mogelijk is om oplichters op te lichten.

  bijvoorbeeld: De standaarte stereotype op marktplaats – Verzend het ‘object’ naar Nigera en ze maken het geld over via PayPal, vervolgens doen ze een ‘recall’ op het geld, dus ze geven aan op paypal dat je ze opgelicht hebt en niks hebt verstuurd, dan wordt het geld van je paypal gecrediteerd en terug-gstort bij de oplichter. Jij bent je ‘object’ kwijt en zij hebben er niks voor moeten betalen.

  Mijn idee: Zorgen dat je een leeg doos naar hun opstuurt en de verzending-bonnetje + alle bewijs van de postkantoor bewaart. Die vervolgens naar Paypal doorstuurt en erbij vertelt dat je via internet bent achter gekomen dat je te maken hebt met oplichters. Je zegt dat je het product al verstuurd hebt (bijvoegt de verzendingsbewijs) en zegt dat je bang bengt om opgelicht te worden door een geld-recall aangezien je de betreffende ontvanger als oplichter op het internet als gesignaliseerd zag staan.

  Ik denk dat misschien paypal dan wel aan jou kan zal staan omdat ze honderden ‘Nigeria’ oplichting klachten binnen krijgen dagelijks. Misschien dat ze dan de betreffende paypal account blokeren of in ieder geval het geld niet-terug-stortbaar zouden kunnen maken.

  wat denken jullie hierover.

 26. Via Marktplaatst werd ik opgelicht door een zogenaamde Belgische vrouw die mijn aangeboden item wilde kopen voor haar zoon in Nigiria. Ze gaf me zelf haar eigen adresgegevens in Belgi?. Achteraf bleek het om een oplichting te gaan. Ik ben er royaal erin getrapt!! Dom van mij, ik schaam me dood, maar ja nu heeft het geen zin om zelfmedelijden. Ik vroeg een vaste prijs voor mijn item en deze persoon wilde hem dus kopen voor haar zoon in Nigeria. Ik vond het wel een beetje raar, niet dat ze een cadeau aan haar zoon wilde maken maar dat hij in Nigeria woonde. Maar misschien was ze gescheiden? Ze stelde zich netjes voor en toevallig bleek ze hetzelfde leeftijd te hebben dan ik. En ik heb nooit kinderen kunnen krijgen, dus misschien werd ik “ontroerd” dat ze zo een mooie cadeau aan haar ver wonende zoon wilde maken. In haar mails alles “klonk” zo echt en ook de e-mail van haar “bank”! Ik heb het pakje dus gestuurd en ben dus geld kwijt aan verzendkosten. Natuurlijk kreeg ik mijn geld nooit voor het verkochte product! Dit gebeurde afgelopen maandag. Het pakje is nog onderweg. Maar het gaat verder: 2 dagen geleden kreeg ik een e-mail van de “bank” van de oplichtster waarin ik gevraagd word om 200 euro op de rekening van de Nigeriaans te overmaaken zodat hij mijn verkochte item kan betalen!! Dit is erg ver gaan en het verzoek van de “bank” van de oplichtster heeft nu geen logica meer! Ik ben al dom genoeg geweest om haar te geloven dus misschien denkt ze dat ik dom genoeg ben om verder te gaan met haar verzoek. Ik neem haar niet kwalijk, ik ben erg dom geweest. Maar ZO dom ben ik toch niet! Ik heb aangifte gedaan via mijnpolitie.nl. Ze hebben Marktplaats over mijn aangifte ingelicht, maar verder weet ik niks. Als ik de opmerkingen lees van andere slachtoffers over de politie die meestal niks blijkt te doen als het om oplichting via internet gaat, word ik er niet vrolijk van! Dus ondanks alle bewijzen dat ik werd opgelicht en bewijs dat de item eerst echt mijn eigendom was, het enige wat ik kan doen is mijn gestolen spullen vergeten en potenti?le slachtoffer blijven waarschuwen. Maar ja, mijn eigen schuld! Hoe kan iemand zo stom als ik ben geweest hulp vedienen? Er zijn ergere dingen in de wereld, maar dit is toch balen! Hopelijk zal mijn verhaal een andere helpen om meer attent te zijn dan ik het geweest ben.

 27. ik ben ook oplicht,voor 100 euro en de zaak loopt nog steeds. de politie doet er weinig aan,bewijs heb ik allemaal. het blijkt dat je via marktplaats oa heel wat mensen kan oplichten,maar datingsites kunnen dr ook wat van nep profielen,en sms diensten blijft riskant.

 28. Inderdaad, de politie doet niets, vindt het niet intressant genoeg. heb ook bewijzen….alles op papier…….maar net als Marktplaats.nl, die zich net als de banken-ING- als je vraagt om bemiddeling door het geven van adres van afkomst, zich schuilen achter de wed op bescherming privegegevens. Daarmee dezelfde bescherming biedt aan de oplichters die hier vrolijk mee doorgaan. Niet alleen triest maar ook hypocriet! Ben aan het denken hoe ik hun plezier kan ontnemen, heb tenslotte een rekeningnummer en plaats en de bank waarnaar ik het gestort heb. Een idee?

 29. 21 nov 2011 13:05 BVA zet in de omschrijving ook ‘afgelezen kilometerstand’. Dat heeft tot gevolg dat als je een auto bij BVA koopt met een gemanipuleerde kilometerteller (en die kand is héél groot) dat je dan het haasje bent. Juridisch sta je buitengewoon zwak, mede door hun algemene voorwaarden. Wees gewaarschuwd! Goede avond. Hier een soort gelijk berichtje van ons. Ik heb net een berichtje naar Radar gestuurd en las dit op het Forum. Vandaar dit bericht. Wij hadden geboden op een auto bij BVA en ‘ gewonnen’ vanmiddag gingen we hem ophalen en wat bleek inderdaad met de kilomerstand gerommeld (andere teller) en roest her en der en de motor was helemaal aan gort. Kortom we durfden er niet eens mee te rijden. Nu moesten we 800 euro betalen een hoop geld voor ons en zonder auto weer naar huis keren. Wij hopen dat hier nu echt wat aan gedaan wordt, voordat er nog meer slachtoffers vallen, letterlijk en figuurlijk. Met vriendelijke groet, karin Brakenhoff/Vet

 30. Internet ” Oplichting” Wat ik afgelopen nacht 14-07-12, meemaakte met mijn computer, Ik was aan het surfen op Internet, verschijnt er opeens een blokkade scherm van de Politie, het leek heel officieel met Politie Logo, Op het scherm stond dat ik verboden sites bezocht en dat de Politie me daarom een boete van 100 EURO oplegde. Ik kon dus geen gebruik meer maken van de computer, ook niet als ik hem opnieuw opstartte verscheen het blokkade scherm weer, hij was dus geblokkeerd tot dat de boete voldaan zou zijn. Ik zou een voucher van 100 Euro moeten kopen bij een internet/bel winkel en het nummer wat op de voucher staat moeten in typen op een numeriek toetsenbord in het scherm en daarna zou mijn computer gedeblokkeerd worden waardoor ik mijn computer weer kon gebruiken en kunnen internetten. Dit is volgens mij nog de vraag want ze zullen proberen prive gegevens van je te krijgen. Ik vermoedde al dat dit om oplichting ging daar de Politie volgens mij nooit zo’n actie zou ondernemen om een boete te innen. Maar ik ben niet voor een gat te vangen en kon mijn computer wel in de ”Safe Modes” opstarten en heb de herstel functie ingevoerd, hierna kon ik mijn Computer weer normaal opstarten en het blokkade scherm was verdwenen, maar ik was wel even geschrokken, Terwijl ik wel een goede virusscanner heb (Norton). Ik hoop dat u dit niet mee gaat maken en wilt u het doorgeven

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.