Planet – Hacker steelt computerspel ‘van ontwerptafel’

Vanochtend op Planet: Hacker steelt computerspel ‘van ontwerptafel’.

Een 21-jarige man uit Beusischem heeft bekend dat hij het afgelopen halfjaar heeft ingebroken in het systeem van een internationale fabrikant van computerspellen. Hij heeft daarbij een computerspel gestolen dat nog in ontwikkeling was.

Dit meldt het landelijk parket van het Openbaar Ministerie (OM) donderdag. Het gaat om een spel van een internationale softwareproducent, die in Griekenland is gevestigd, aldus justitie. De hacker heeft beschermde e-mailadressen gekraakt en privé- en bedrijfsinformatie gestolen om verdere toegang te krijgen tot het systeem van de producent. Justitie maakte niet bekend om welk spel en welke fabrikant het gaat.

Dit is dus Computervredebreuk met gegevensdiefstal waar een straf van maximaal vier jaar cel op staat.

Arnoud

Eén reactie

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.