Angst voor cybercrime groter dan werkelijke risico’s

| AE 69 | Security | Er zijn nog geen reacties

Perceptie van angst blijkt vaak zwaarder te wegen dan de objectieve risico’s, zo blijkt uit een onderzoek van beveiligingsbedrijf NOD32 (gevonden via ADManager).

Door gebrekkige informatievoorziening over de beveiligingsrisico’s van internetactiviteiten, verschilt de veiligheidsperceptie van consumenten sterk van de werkelijkheid. Internetgebruikers passen hun surfgedrag aan op basis van perceptie, niet op feiten.

Het blijkt dat men zich het meeste zorgen maakt bij online winkelen vanwege de mogelijke risico’s bij het afrekenen. Als daarbij geen beveiligde verbinding wordt gebruikt, kan iemand die meekijkt er zo met mijn creditcard-gegevens vandoor.

Op zich een risico, maar hoe groot is dat nu? Welke hacker gaat een hele avond mijn Internet afluisteren in de hoop dat ik net die avond een aankoop met mijn creditcard ga doen? Hij breekt gewoon in bij de server van de webwinkel. Lijkt me een stuk efficiënter.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS