Uitkijken met GPLv3 – is deze geschreven voor juristen of programmeurs?

| AE 101 | Intellectuele rechten | Er zijn nog geen reacties

IPcentral Weblog komt met een top 10 van redenen waarom software-ontwikkelaars moeten uitkijken met GPLv3. Het meeste is redelijk kort door de bocht, maar er zit wel een waar woord in item 1 (“De formuleringen uit GPLv3 zijn lastig te begrijpen”):

A license should clearly inform people what they can and cannot do. GPLv3 does neither. Lawyers assume that they could understand it if only they were software engineers, and engineers assume that the lawyers grasp it. Both are wrong.

Dat verklaart waarom juristen zo veel praten over dynamisch en linken (alsof dat de enige manieren zijn om software te combineren) en programmeurs lijken te denken dat het vast wel goed zit omdat er zo veel lange zinnen in staan, en het door een hoogleraar rechten opgesteld is.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS