“Jij hebt 10% kans op privacy inbreuk”

| AE 93 | Privacy, Security | Er zijn nog geen reacties

De helft van de Nederlanders is niet bekend met de mogelijkheden van computerbeveiliging, zo meldt Nu.nl. Toch vindt 94 procent de beveiliging belangrijk. Dat blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van internetprovider Tiscali.

Om de bekendheid van beveiliging te vergroten, heeft Tiscali de site “Veilig internetten doe je zo” opgezet. Het doel:

Iedereen die van internet gebruik maakt loopt bepaalde risico’s. Veel mensen zijn zich hier niet van bewust. Omdat de gevolgen desastreus kunnen zijn, is het belangrijk dat je weet hoe je je er tegen kan beschermen.

Met ‘Veilig internetten doe je zo!’ krijg je in 3 korte stappen een indicatie van hoeveel risico je momenteel loopt. Vervolgens geven we je een persoonlijk advies waarin helder staat weergegeven wat jij, op basis van je persoonlijke situatie, kunt doen om je beter te beschermen.

Gelukkig valt het bij mij wel mee allemaal:

Op basis van jouw antwoorden op de vragen blijkt dat jij 23% kans hebt dat je anderen besmet. Je bent redelijk beveiligd maar niet optimaal.

Op basis van jouw antwoorden op de vragen blijkt dat jij 10% kans hebt op privacy inbreuk. Je bent voldoende beveiligd.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS