Auteursrecht als stok tegen verbod op internetgokken

Dit is een originele. Het eilandje Antigua (van Antigua en Barbuda) maakt zich al jaren kwaad over de acties van de Verenigde Staten om internetgokken tegen te gaan. Antigua vindt dit een schending van de wereldhandelsverdragen, en won onlangs nog een zaak bij de geschillencommissie van de WHO. Niet dat de VS zich daar veel van aantrekt natuurlijk.

Antigua heeft nu een heel originele stok gevonden om mee terug te slaan: als een land zich niet aan de WTO regels houdt, hebben andere landen het recht om hun verplichtingen op te zeggen naar dat ene land toe. Concreet: Antigua hoeft zich niet aan de auteurswet en aanverwante wetgeving te houden voor Amerikaanse auteurs zolang Amerika dwarsligt over internetgoksites op Antigua.

Daar zit een aardige woordspeling in over Pirates of the Carribean.

Arnoud

Eén reactie

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.