Tot 324 Mbps ‘gratis’ internet met The Slurpr

Merien ten Houten schrijft in SYNC.nl over een nieuw apparaatje, de Slurpr, dat tot 324 Mbps ‘gratis’ internet mogelijk maakt:

De Nederlandse übergeek Mark Hoekstra lanceert op 1 juni The Slurpr. De Slurpr is een WiFi breedband router die tot zes beschikbare WiFi kanalen gebruikt en deze combineert tot één supersnelle breedband toegangspunt. De Slurpr kiest zelf de zes sterkste open netwerken die beschikbaar zijn. De Slurpr werkt alleen met netwerken die niet beveiligd zijn. Er is dus geen sprake van het kraken van de netwerken (in de strikte zin van het woord).

Echter, het gebruik maken van andermans draadloos netwerk is strafbaar wanneer het opzettelijk en wederrechtelijk gebeurt. Ook als daarbij geen beveiliging wordt omzeild of misleid. Wel moet het voor de ‘meesurfer’ kenbaar zijn dat hij op verboden terrein zit, bijvoorbeeld doordat een netwerknaam met daarin ‘verboden toegang’ wordt gebruikt.

Tweakers meldt nog dat de gebruikte soft- en hardware door Hoekstra zijn vrijgegeven onder een Creative Commons-licensie, waardoor iedereen zijn eigen Slurpr in elkaar kan knutselen.

UPDATE: het ding blijkt duizend euro te kosten en gezien de toon van de homepage ligt de maker niet echt wakker van de juridische aspecten.

Arnoud

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.