Mishandeling via internet – hackers vallen epilepsieforum aan

| AE 957 | Security | 2 reacties

Kwaadwillende hackers hebben op een internetforum voor epileptici berichten achtergelaten waarin middels Javascript en animated gifs allerlei felgekleurde, knipperende plaatjes waren verwerkt, meldt Tweakers. Zulke afbeeldingen kunnen een epileptische aanval oproepen bij mensen die daar gevoelig voor zijn.

Een rotstreek, zeker. En strafbaar ook: dit is gewoon mishandeling, soms zelfs mishandeling met de dood tot gevolg.

Je zou zelfs kunnen betogen dat hier sprake is van mishandeling met terroristisch oogmerk: het doel is ongetwijfeld om bezoekers van die fora angst aan te jagen zodat ze niet meer vrijelijk berichten gaan lezen. En het angst aanjagen van een deel van de bevolking heet in de wet een ‘terroristisch oogmerk’ (art. 83a Strafrecht). Hoewel dat oogmerk wel lastig te bewijzen zal zijn bij een stel verveelde pubers.

Volgens Wired zou dit de groep ‘Anonymous‘ zijn. Inderdaad, dezelfde club die een tijd geleden ook Scientology onder vuur nam.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS