Welke cover vindt u het mooiste?

| AE 1145 | Iusmentis | 37 reacties

Ontwerpster en vriendin Jolie maakte voor mijn boek een aantal concepten voor de cover. Welke vindt u het mooiste?

UPDATE: het is de “Alleen foto” geworden. U kunt nu voorintekenen!

Blauw strakBlauw tagcloudBlauw bont
 
Rood strakRood tagcloudAlleen foto

Het zijn concepten, dus kleuren en belichting zijn nog niet optimaal. Maar u krijgt het idee, zoals de Amerikanen dat zeggen.

Roept u maar!

Arnoud

Deel dit artikel

  1. Interessant dat “foto alleen” de meeste stemmen lijkt te krijgen. (En dat de voorkeuren verder ook uiteenlopen..) Het idee met de kleurvlakken vind ik zelf iets meer iets voor een s?rie (dus als Arnoud daar nog eens aan begint ….;))

    Gedrukt wordt het uiteraard 300 DPI, dat (een Jpeg-voorvertoning) kan een verkeerd beeld geven: fonts lijken erg klein en onleesbaar… In dr?kwerk ogen te grote fonts weer erg goedkoop.. Fonts e.d. bepalen we aan de hand van een proef-/afdruk.

  2. Spontane voorkeur, na ??n seconde kijken : Rood strak. ‘Tagclouds’ en ‘bont’ maken het onnodig rommelig, vind ik. Mijn tweede keus is “Alleen foto”.

    Maar ik adviseer je wel om het op papier te bekijken voor je je definitieve keuze maakt. Ik denk dat de indruk van een plaatje op een beeldscherm heel anders is als de indruk van een echt boek van papier.

  3. In een primaire reactie zei ik bij mezelf: “Rood Tag cloud” moet het worden. Bij nadere beschouwing deed het gebruik van de kleuren (volgens mij maakt het niet uit of je ook og geel, groen, roze of paars probeert) mij denken aan “deel zoveel uit de serie..”. Ik ga dan toch maar voor “alleen foto”. Het zal me benieuwen wat het wordt!

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS