Krijgt u ook minder spam de laatste tijd?

| AE 1173 | Iusmentis | 5 reacties

Ik dacht eerst dat het aan mij lag, maar toen las ik iemand bij Slashdot die hetzelfde had: de hoeveelheid spam in mijn inbox is dramatisch omlaag gegaan de laatste tijd. Hetzelfde geldt voor de spam die op mijn blog binnenkomt. Ergens wel goed, want mijn spamfilter en ik werden er nogal moe van, maar wel raar.

De meest gehoorde speculatie is dat dit komt omdat veel spam vanuit botnets in Rusland wordt verstuurd, en al die botnets nu bezig zijn om Georgië aan te vallen. Intrigerend.

Hoe is dat bij jullie?

Arnoud<br/> PS: vergeet niet in te tekenen op mijn boek!

Deel dit artikel

  1. Voor mij is de spamhoeveelheid ongeveer hetzelfde gebleven. Zo precies als Jeroen houd ik het niet bij, maar al mijn mail-accounts forwarden naar 1 Gmail-account, en daar krijg ik al circa 12 maanden zo’n 2100-2300 spam mails per maand. Voor die periode lag het een aantal maanden op ongeveer 1900 spams/maand. De afgelopen 30 dagen heb ik 2270 spam gekregen.

  2. Bij mij is het een stuk minder, maar daar weet ik de oorzaak van. Ik heb Wanadoo/Orange deur uitgeschopt en ben sindsdien van 100 naar 1 per dag gegaan. Via een orgnisatie waar ik lid van ben en een gemeenschappelijk mailadres heb krijg ik nog evenveel spam, zo’n 2 per dag. Daar stoor ik me niet zo aan. Het mailaccount wat nu weer mijn hoofdaccount is staat al 8 jaar aanklikbaar op websites. Ik krijg daar veel minder spam op dan op het Wanadoo/Orange-adres dat ik nooit op een website gezet heb en bijna niet heb gebruikt. Zelf denk ik dat Wanadoo (want die is er bij mij mee begonnen) extra spam aantrekt om zo hun klanten aan te zetten tot een antispam-abonnementje. Naar zulke praktijken mag wel eens onderzoek gedaan worden.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS