[Powerpoint zondag] Maak een billboard, geen bolletjeslijst

Powerpoint zondag: een serie artikelen over hoe je op een effectieve manier van Powerpoint gebruik kunt maken.

Deze keer een wat kortere Powerpoint zondag. Op het fantastische presenteerblog Presentation Zen verscheen onlangs de prachtige observatie dat IKEA billboards eigenlijk hele goede slides voor een presentatie zijn. Een mooi voorbeeld:

ikea-kassett.jpg

Weinig tekst, een grote afbeelding en vooral veel ruimte om alles tot zijn recht te laten komen. Het is meteen duidelijk wat hier de boodschap is. En datzelfde principe is ook erg nuttig bij presentaties. Vraag je bij elke sheet af, wat is de boodschap voor mijn publiek en hoe visualiseer ik dat met weinig tekst?

En doe het vooral niet zo:

garr-variatie-ikea.jpg

(Deze is natuurlijk nep.)

Arnoud

2 reacties

  1. En Seth Godin deed ook laatst een mooie toevoeging: http://sethgodin.typepad.com/seths_blog/2008/10/nine-steps-to-p.html

    Ik moet voor morgen ook weer een mooie preso samenstellen. Fontys hogeschool. Ik zal praten over De Nieuwe Muziekindustrie. Veel over D.I.Y., Creative Commons en remix-cultuur. Weinig tekst, veel muziek en korte video fragment. Altijd een heerlijke uitdaging.

    En blijf benieuwd naar jouw presentaties. Moet dat toch eens meemaken!

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.