Juridische voorspellingen voor 2009

| AE 1390 | Iusmentis | 2 reacties

Ik ben geen medium, en jullie ook niet (voor zover ik weet), maar het leek me toch leuk om op deze laatste dag van het jaar eens wat voorspellingen voor 2009 te doen op internetrechtgebied. Doen jullie mee?

  1. We gaan meer rechtszaken over scrabbleclaims krijgen, maar die worden in overwegende mate gewonnen door de gedaagden. Oftewel: niks drie maal woordwaarde.

  2. We krijgen eindelijk een uitspraak over de juridische status van technische normen en of de opstellers daarvan deze werkelijk alleen tegen betaling beschikbaar hoeven te stellen.

  3. Er komen geen rechtszaken over octrooiinbreuk door open source.

  4. Het Europees Octrooibureau beantwoordt haar vraag over de grenzen van ‘computer-implemented inventions’ onder het Europees Octrooiverdrag, en gebruikt daarbij heel vaak woorden als ‘technisch effect’ of ‘technisch karakter’, maar een lekker werkbare regel komt er niet. Mijn gok: een software-uitvinding is technisch als deze technische aspecten bevat, waarbij de computer niet meetelt als technisch aspect.

  5. Een webwinkel krijgt het aan de stok met de Consumentenautoriteit omdat ze eisen dat producten in ongeopende verpakking retour moeten.

Arnoud

Deel dit artikel

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS