Bericht Nummer Duizend

En dat bedoel ik decimaal:

1000

Dit is het duizendste berichtje in de bijna twee jaar dat ik deze blog schrijf. Mijn Sinds het eerste berichtje was 31 maart 2007. Wat gaat de tijd toch hard.

Bloggen blijft leuk: elke dag een nieuwtje, observatie, reactie of lezersvraag, en soms gewoon iets dat ik grappig vind. En de vele reacties en discussies die het uitlokt, waardeer ik zeer. Zo weet ik waar ik het voor doe, elke dag. Oh, daarover kan ik u nog wel een geheimpje verklappen: ik blog niet elke dag maar schrijf regelmatig een aantal berichten ineens die dan voorgeprogrammeerd worden voor de rest van de week.

Waar ik vooral van sta te kijken, is de groei van het aantal lezers en reageerders. Van de drie lezers (hoi Merijn, Caroline en Peter) in de eerste maand zit ik nu volgens mijn stats op een dikke 20.000 per maand. Iedereen hartstikke bedankt, en ik ga vrolijk verder!

Arnoud

16 reacties

  1. Gefeliciteerd! Een heuze mijlpaal voor toch een relatief klein blog. Je blog heeft mij, en blijkbaar veel meer anderen, de afgelopen tijd steeds meer kunnen boeien dus ga zo door.

    PS. 20.000 unieke bezoekers per maand of algemeen 20.000 (dus ook herhalingsbezoeken).

  2. Dank je! Volgens AWstats zijn het 20.000 unieke bezoekers per maand, die zo’n 60.000 pageviews genereren met elkaar. Ik heb eerlijk gezegd geen idee of twee bezoeken op twee zondagen als twee bezoekers tellen. De documentatie van Awstats is daar niet heel duidelijk in.

  3. Ook interessant is hoeveel van die 20.000 dan weer de RSS feed betreft. Mijn client haalt om de drie uur de pagina op. Gemiddeld dus ca 4 keer op een dag, en af en toe handmatig dus ca 30 keer per week. Ik zelf lees maar twee keer per week vnl de feed, en dan enkele berichten tegelijk. Is toch weer een factor 15 naar beneden zou je zeggen. Maar ben ik daarin een unieke bezoeker?

  4. Gefeliciteerd, ik ben door je posts over portretrecht op je blog gekomen. Gebruik je eigenlijk Feedburner? Dan kan je namelijk ook statistieken bekijken over RSS lezers zoals ik. En met zoveel bezoekers zou ik toch eens gaan denken over betrouwbare duidelijk statistieken als Google Analytics. Ga vooral door met bloggen, internetrecht is een mooi fenomeen en je berichten verhelderen vaak een heleboel onduidelijke dingen.

  5. Gefeliciteerd Arnoud! Een mooie aantal na krap 2 jaar! Heerlijk lijkt me, zo’n timer in je CMS waarmee je vooruit kunt werken.

    Oops, ik zie hier in de reacies een mij onbekend topic ontstaan: “Google Analytics, een privacy policy nodig?” Laatst experimenteerde ik ermee, ???je moet toch alles bijhouden wat het vak biedt??? en konden we er zelfs geen IP-adressen in terugvinden. Vergeleken bij het “gewoon lezen van de apache-access-log” of iets eenvoudigs als extremetracking.com/vond ik GA maar magere content, uitgesmeerd over veel zogenaamde subthema’s. Maar misschien zag ik iets over het hoofd 😉 En ik weet natuurlijk ook niet wat Google doet met de informatie die ze ongetwijfeld wel verzamelen maar niet tonen aan de GA-gebruiker ;-/

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.