Spreken op Hacking at Random: My BREIN hurts!

| AE 1709 | Iusmentis | 7 reacties

Ondertussen is Hacking at Random al uitverkocht, maar ik meld het toch maar even: op zondag 16 augustus spreek ik op deze technology & security conference over de rechtszaak van FTD tegen stichting BREIN, plus meer algemeen over downloaden, auteursrecht en waar het heen zou moeten gaan.

Under Dutch copyright law, downloading movies and songs for personal use is entirely legal. This presents a unique legal problem for copyright enforcers like “Dutch RIAA” /Stichting BREIN/. Many sites have popped up that point people to opportunities for legal downloading. One of them is FTD, a place to “spot” binaries posted on Usenet. BREIN has accused Usenet and FTD of “facilitating illegal uploading for profit” and called FTD’s activities “a criminal act”. In response, FTD has gone to court to demand a ruling that FTD is operating legally, that downloading is legal and that BREIN should just shut up. Dutch IT-lawyer Arnoud Engelfriet, one of the lawyers representing FTD in court, will discuss the court case and the Dutch legal situation.

Voor wie er ook al eerder is: op vrijdag is er een paneldiscussie met BREIN, de MPAA en academici. Helaas kan ik daar zelf niet bij zijn.

Onlangs had ik al eens iets geschreven over een nieuwe benadering van auteursrecht, maar ik ben er nog steeds niet helemaal uit hoe het nu zou moeten. Suggesties zijn dan ook meer dan welkom.

Ter inspiratie heb ik mijn presentatie bij VOICE online gezet.

Arnoud

Deel dit artikel

  1. De audio bij je slidesharelink is incompleet.

    Wat HAR betreft: als het goed is komen alle presentaties als filmpje online te staan, wat het verdriet van de mensen zonder ticket misschien een beetje kan wegnemen :). En wie Flash heeft kan waarschijnlijk zelfs live meekijken.

    Dus in principe kan je de paneldiscussie wel bekijken en misschien zelfs nog elementen ervan in je presentatie verwerken.

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS