De Bits of Freedom web-in voor jouw freedom.nl

Bits of Freedom heeft haar jaarlijkse donatie-actie. Hou je van internetrecht en dan met name je burgerrechten, dan wil ik je vragen om je vandaag nog als donateur aan te melden! Iedereen die vandaag meer dan 50 euro doneert, en dat hier meldt, krijgt van mij een gratis exemplaar van editie 2017 van De Wet Op Internet.

Een jonglerende tech-CEO, de Internet-of-CyberTechnoHashtagpubquiz, de geschiedenis van digitaal activisme uit eerste hand, privacy in Hollywood en de toekomst van het internet of things. Dit en meer komt 9 juni aan bod tijdens de livestream over internetvrijheid. We beginnen om 8 uur ‘s ochtends en komen twaalf uur lang het bed niet uit, zeker niet voordat er 500 nieuwe donateurs zijn voor Bits of Freedom. Die krijgen daar meekijkvrije e-mailaccounts van @freedom.nl voor terug.

Een web-in?

Geïnspireerd door de Bed-in for Peace van Yoko Ono en John Lennon? houden we een marathonsessie vanuit een hotelkamer in het Volkshotel met de boodschap dat internetvrijheid niet vanzelfsprekend is.

Dit wordt gepresenteerd door de even getalenteerde, maar minder langharige Christel van de Craats en Roel Maalderink. Zij ontvangen verschillende gasten en belichten telkens een andere kant van internetvrijheid: van praktische tips om jezelf te beschermen tot het vinden van balans in digitale tijden. Omdat het kan.

Waarom freedom.nl?

Omdat die domeinnaam lit is, en alleen al daarom wil jij er ook mee mailen. [jouw naam]@freedom.nl klinkt toch fantastisch? In samenwerking met Soverin kunnen wij vaste donateurs vanaf 10 euro per maand meekijkvrije mail aanbieden. Daarmee e-mail je zonder dat je mailprovider je profileert, en laat je zien dat ook jij geeft om internetvrijheid.

Waarom doen we dit?

Internetvrijheid is niet vanzelfsprekend: veel bedrijven en overheden offeren privacy van burgers op voor controle, om met nieuwe technologieën ons tot in extremen te profileren en in een hokje te plaatsen. Steeds vaker tasten ze onze vrijheid steeds verder aan. Het is belangrijk dat er dan een tegenstem is die opkomt voor het belang van de burgerBekijk hier de dossiers waar wij ons voor inzetten. Die tegenstem zijn wij. Wij komen op voor jouw internetvrijheid.

Dus voor die ene dag in het jaar richten wij de aandacht op onszelf. Want Bits of Freedom is onafhankelijk, maar om onafhankelijk te blijven zijn we afhankelijk van donateurs. Kijk op 9 juni live mee en help ons om die 500 nieuwe donateurs te vinden!

12 reacties

  1. Goeie Actie !

    Iedereen die vandaag meer dan 50 euro doneert, en dat hier meldt, krijgt van mij een gratis exemplaar van editie 2017 van De Wet Op Internet.
    Misschien handig om te vermelden of dit over papier of over een PDF gaat. Anders ga ik eerst met Bitcoin geld overmaken naar Bits of Freedom, moet ik je daarna mijn adres sturen zodat je weet waar mijn huis woont 😉

  2. Ergens vind ik het slecht van mezelf dat zo’n gratis boek aanbod net het dingetje is dat me daadwerkelijk laat doneren. Maar het helpt me met iets doen waarvan ik hoe dan ook van mening ben dat het goed is dat ik het doe, dus mijn dank daarvoor. Zojuist €60 gedoneerd, en zal je een email sturen met adres.

Geef een reactie

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren, <UL>/<OL> voor lijsten, en <em> en <strong> voor italics en vet.