zibb.nl – Arnoud Engelfriet

| AE 862 | Iusmentis | 8 reacties

ZibbSinds kort ben ik expert bij Zibb. Zibb.nl is het ondernemersplatform van Reed Business Information. Zibb.nl biedt nieuws, praktische informatie, tools en diensten voor zakelijke beslissers.

Leest allen mijn advies! Tenminste, als u het niet al op deze blog voorbij hebt zien komen, want ze vertonen nogal wat gelijkenis met blogposts 🙂

Arnoud

Deel dit artikel

 1. In het artikel “Mag de werkgever priv?bestanden op een bedrijfspc doorzoeken?” op zibb.nl lees ik:

  > Zibb kreeg de volgende vraag: > “Stel op een bedrijfspc staan bestanden die het priv?-eigendom zijn van een medewerker. […]”

  Maar op je blog (http://blog.iusmentis.com/2008/01/15/mag-de-werkgever-privebestanden-op-een-bedrijfspc-doorzoeken/ ) lees ik:

  > Een lezer vroeg zich af: > “Stel op een bedrijfspc staan bestanden die het priv?-eigendom zijn van een medewerker. […]”

  Ik vind het maar vreemd…

 2. Ook vraag ik me af of dat wel helemaal legaal is. Je kunt redeneren dat de vraagsteller in dat artikel impliciet (of misschien expliciet) akkoord is gegaan met de publicatie van zijn/haar vraag op je blog, er vanuit gaande dat het resultaat gepubliceert zou worden onder een Creative Commons licentie. Nu ook zijn vraag het hergepubliceerd, maar niet met Creative Commons-licentie, dus is de toestemming van de vraagsteller niet van toepassing op het artikel op Zibb.nl. Tenzij anders is overeengekomen, natuurlijk. 🙂

 3. Ja nou ja, de manier waarop Zibb mijn content publiceert (korte stukjes, met backlink naar Iusmentis) en vooral alle backlinks + exposure die me dat oplevert, vond ik genoeg om van de voor hen problematische CC vermelding af te zien.

  Voor de duidelijkheid: ik heb dus apart en expliciet afspraken met Zibb over hergebruik van mijn content. Zij zijn niet gaan overnemen krachtens de CC licentie!

  Die redactionele aanpassing was me nog niet opgevallen, dat is wel apart. Bedankt voor de tip! Waarschijnlijk om beter aan te sluiten bij de formule: Zibb-bezoekers vragen het de experts. Ik zal het navragen.

  En wat je opmerking over de vraagsteller betreft: ik herformuleer vragen in mijn eigen bewoordingen en laat de naam van de vraagsteller altijd weg. Dan is het uitsluitend mijn tekst, die ik mag herpubliceren zoals ik dat wil. Teksten met daarin andermans content zou ik nooit op zo’n manier hergebruiken, dat mag ik niet eens!

  Arnoud

Laat een reactie achter

Handige HTML: <a href=""> voor hyperlinks, <blockquote> om te citeren en <em> en <strong> voor italics en vet.

(verplicht)

Volg de reacties per RSS